Міняють владу

28.11.2020 12:52 ПОЛІТИКА

Кабінет Міністрів на засіданні у середу погодив звільнення з посади голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова і призначення на цю посаду Анатолія Полоскова.

Олексій Петров був призначений на посаду голови Закарпатської ОДА 22 квітня цього року.

Олексій Петров — генерал СБУ й очолював Департамент контррозвідки з 14 лютого 2017 року. Звання генерала отримав у 2018 році. Згодом він очолював управління СБУ в Кіровоградській області і вже звідти був призначений керувати Закарпаттям.

Політологи кажуть, що Президент України Володимир Зеленський мав намір звільнити з посади голови Закарпатської ОДА Петрова через нібито незадовільний результат партії «Слуга народу» на місцевих виборах на Закарпатті.

Як відомо, Олексій Петров став депутатом Закарпатської обласної ради, і для того, щоб стати головою облради, фракція партії «Слуга народу» повинна сформувати в раді коаліційну більшість, що видається вкрай важким завданням.

Окрім того, звільнення Петрова таки є несвоєчасним. Петров тримав у страху місцевих корупціонерів. Він координував дії з СБУ, яка останнім часом стала менш інертною і почала наводити страх на чиновників-корупціонерів. При цьому Петров не захищав перед правоохоронцями чиновників, які були дотичні до провладної партії, але здійснили злочинні дії.

Натомість новим головою ОДА стане Анатолій Полосков, який керує виноробною компанією «Шато Чизай». Кандидатуру Полоскова на посаду голови ОДА розглядали ще раніше, однак тоді було призначено на цю посаду Ігоря Бондаренка.

Полосков є успішним менеджером і від нього очікуватимуть залучення інвестицій в економіку краю. Але головним завданням у нього зараз є об’єднання політичних еліт Закарпаття заради розвитку регіону. А це буде зробити вкрай важко.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат