Чому мером Ужгорода повинен стати Ратушняк

23.10.2020 15:34 ПОЛІТИКА

Я успішно працюю в ІТ-сфері, і зараз, через специфіку своєї роботи, маю можливість проживати у будь-якій країні світу. Але я завжди з теплом згадую свій рідний Ужгород. Я тут народився і виріс. Пережив трошки «совка» і лихі 90-ті.

Я добре пам’ятаю, коли люди нарізали купони в магазинах. Пам’ятаю, коли ніхто не знав, що буде завтра. Це були важкі й переломні часи для держави. Тоді руйнувалася економіка, досвідчені інженери змушені були йти на базари продавати вживані речі, а вчителі та лікарі по кілька місяців не отримували зарплати.

І я чудово пам’ятаю, коли мером Ужгорода вперше став Сергій Ратушняк. Людина-стратег і відчайдушний патріот свого міста. Це він у ті часи зумів вдихнути життя у десятки занедбаних підприємств, і у ті часи розрухи Ужгород став чи не єдиним містом в Україні, де народжувалися десятки успішних приватних підприємств.


Можливо, вже багато хто забув, але саме при першій каденції Ратушняка на посаді мера Ужгорода, саме в нашому місті появився перший муніципальний банк, саме тоді було створено перше в Україні радіо-таксі, саме тоді було побудовано найсучаснішу муніципальну гімназію і було створено перший в Україні муніципальний вищий учбовий заклад. А що вже казати про те, що у часи тотальної розрухи по всій державі, завдяки Ратушняку було побудовано сучасний пологовий будинок американського типу!


Ратушняк діяв рішуче і чудово знав, що саме приватний бізнес тоді міг врятувати ситуацію з бюджетом, щоб вчасно виплачувати вчителям та медикам зарплати. І ми стали єдиним містом, де з соціальними виплатами та зарплатами бюджетникам не було затримок. За це мої батьки досі з вдячністю згадують Ратушняка.

У 1998 році Сергія Ратушняка на виборах у мери Ужгорода підтримало аж 77% виборців!

Але, на жаль, Ужгород тоді став привабливим містом для заїжджих аферистів від тодішньої партії Медведчука—Суркіса СДПУ(о). Саме ця ненажерлива парочка київських політиків через своїх місцевих посіпак знищила кілька десятків підприємств в Ужгороді, до яких навіть побічно міг бути дотичним Сергій Ратушняк, а сам мер змушений був перебувати в політичному екзилі.

Було зрозуміло, що всі справи проти Ратушняка були надуманими і це була виключно політична розправа. Згодом суд зняв усі обвинувачення з Ратушняка. Але за час репресій місто втратило.

У 2006 році Сергій Ратушняк знову став мером. І почався новий розквіт міста. І знову Ратушняк діяв безкомпромісно і на благо міста.


Саме тоді він вирішив знести монополію Теплокомуненерго і перевів місто на автономне опалення. І робилося попри тиск енергетичних олігархів через уряд і обласну владу. Тепер ужгородці вже забули, що означає чекати, коли котельні дадуть тепло в домівки. Так є наразі у більшості регіонів України, і лише ми зараз самі регулюємо, як і коли опалювати наші оселі.


Пригадайте, тоді ж у лікарнях та школах будувалися модульні котельні, тоді ж було поміняно всі вікна на всіх школах, медичних закладах та бюджетних установах міста. Бюджет Ужгорода у ті часи був у десятки разів менший, ніж зараз, але саме тоді було проведено ремонти головних доріг Ужгорода, реконструйовано проспект Свободи та вулицю Легоцького, тоді нарешті отримав друге дихання Боздоський парк.

Було ще багато планів по залученню багатомільйонних інвестицій, але на наступних виборах сталися шалені підкупи і містом керували відверті аферисти.

Сподіваюся, ужгородці вже зрозуміли, що не можна піддаватися на підкупи й брехню. Ніхто з нинішніх кандидатів не має стільки досвіду, сил та рішучості, ніж Ратушняк. Ніхто з них не є таким патріотом цього міста. І ні в кого немає такого глобального мислення щодо перспектив міста.

Тому закликаю на цих виборах проголосувати саме за Сергія Ратушняка. Це хороший шанс для того, щоб місто знову ожило і повернуло собі славу найбільш європейського міста України.

З глибокою повагою до ужгородців
Томаш Сатлер, інженер-програміст,
Ужгород—Нью-Йорк.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат