На Мукачівщині почалася боротьба за крісло голови РДА

21.07.2018 13:52 ПОЛІТИКА

Схоже на те, що на Закарпатті вивільняться два крісла голів райадміністрацій. І якщо перше вивільнення сталося через самовпевненість у безкарності самого голови, то навколо іншого почалися ігри.

Тобто, вільним є крісло голови Перечинської РДА, бо вже екс-голова цієї адміністрації до безтями п’яним за кермом убив двох жінок і, відповідно, голова ОДА Геннадій Москаль змусив свого підопічного написати заяву на звільнення і зробити в Кабмін подання. Кабмін оперативно звільнив чиновника-вбивцю.

А от навколо посади голови Мукачівської РДА було розіграно цілу виставу. Тут представники партії Балоги «Єдиний центр» доклалися до того, щоб визнати роботу голови РДА Сергія Гайдая незадовільною. Причину вибрали занадто формальну — поганий стан доріг. Адже за таке можна звільняти будь-якого голову РДА, бо хороших доріг у нас мало. Люди Балоги навіть не здивувалися, чому в голосуванні солідарно з ними взяли участь люди Михайла Ланя від «Відродження». Адже «Відродження» є союзником Москаля в облраді і балогівці могли би поставити собі питання, чому це «Відродження» пішло проти волі губернатора, який привіз Гайдая з Донбасу, бо бачив у нього ефективного і вірного чиновника.

Насправді не все так просто. Видання Prozak.info висунуло свою версію того, що відбулося. Геннадій Москаль нещодавно очолив обласний штаб БПП і на ньому буде вся відповідальність за вибори наступного року. Попри те, що Москаль регулярно бомбить владу Балог на Мукачівщині, особливого прогресу у війні з кланом губернатор не досяг.

«Гайдай виявився абсолютно не харизматичним політиком та головою РДА. Не можна сказати, що на ньому їздили, кому не лінь, але Балозі він нічого не міг протиставити. І якщо ще час від часу сам Геннадій Москаль намагається тероризувати Балог на Мукачівщині, то жодного серйозного кроку від Гайдая на конфронтацію з Балогами пригадати важко», — пише Prozak.info.

На думку видання, Москаль фактично вирішив віддати долю району своїм політичним партнерам, якими є представники партії «Відродження» Михайла Ланя. «Ланьо є серйозним опонентом Віктора Балоги і буде намагатися похитнути позиції клану Балог в його чи не останньому форпосту в Закарпатті», — пише Prozak.info і навіть називає потенційну кандидатуру на посаду голови Мукачівської РДА — Василя Пашкуляка.

«Відомо, що люди Ланя пропонуватимуть на посаду голови РДА Василя Пашкуляка. Пашкуляк дотичний не лише до Михайла Ланя, а й нардепів Василя Петьовки та Валерія Лунченка. Всі вони є опонентами Балоги», — пише Prozak.info.

Щоправда, видання не врахувало, що Василь Пашкуляк пенсійного віку і, можливо, мова йшла про його сина — Артура Пашкуляка.

Але Гайдая ще не звільнили. Його роботу визнали незадовільною. А от звільнення є в компетенції Москаля. А той взагалі не коментує цю ситуацію. Голова ОДА Москаль повинен зробити подання президенту Петру Порошенку щодо звільнення Сергія Гайдая і пропонувати призначення іншої кандидатури. Якщо це станеться, тоді балогівців дійсно розвели і тепер керівником РДА на Мукачівщині буде значно серйозніший опонент до Балог, ніж був Гайдай.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат