Чи буде в Закарпатті великий шмон корупціонерів

12.10.2017 00:45 ПОЛІТИКА

Приїзд в Закарпаття генпрокурора Юрія Луценка був невипадковим. Здавалося б, звичайна робоча поїздка. Та й то стільки галасу.


Активісти зустрічали Луценка пікетом з вимогою покарати не лише корупціонерів від влади, але й підопічних, серед яких згадували колишнього військового прокурора Ужгородського гарнізону Олега Ціцака, якого не те, що не покарали за скандали (чого вартий п’яний напад на ДАІшника чи скандал із доведенням до самогубства судді Животова), а й підвищили у кар’єрі, призначивши прокурором АТО. Мали активісти і претензії до прокурора Янка та інших співробітників прокуратури, які, на думку активістів, «дахують» нелегальний гральний бізнес у Закарпатті.

Власне, візит Юрія Луценка почався з показової спецоперації у Тячеві. Тут місцевого прокурора саме і звинуватили в тому, що він брав хабар від власників ігрових кімнат. У ході спецоперації було викрито аж 8 таких офісів, де було понад 90 гральних апаратів. Зі слів Луценка, власників цих «апараток» затримали і на допиті вони зізналися, що давали хабарі і прокурору, і начальнику міліції за «дахування».

Луценко сказав, що право­охоронці Тячева були пов’язані з криміналітетом. Вони прикривали не лише нелегальний гральний бізнес, але нелегальних лісорубів чи контрабандистів.

Активісти ж запросили Юрія Луценка пройтися Ужгородом, де подібних нелегальних гральних офісів також вистачає. І власники цих «апараток» також носять хабарі місцевим прокурорам. Але Луценко відмовився від прогулянки і лише сказав, що він за... легалізацію грального бізнесу. Мовляв, плати за ліцензію, поповнюй бюджет і працюй спокійно. І ані слова про те, що ці гральні апарати інколи руйнують долі людей.

А ще Луценко попросив активістів обходитися без пікетів, щоб не заважати роботі місцевої прокуратури. А як же побудова громадянського суспільства? А як же контроль діяльності органів влади та правоохоронців з боку громадськості?

Але всім зрозуміло, що візит генпрокурора до Закарпаття не був здійснений лише через те, що потрібно було покарати якогось районного прокурора. Луценко тут по значно резонансніших справах. Джерела в правоохоронних органах повідомляють про те, що наразі в Закарпатті працюють групи від антикорупційного бюро та генпрокуратури і займаються вони більш відомими персонами. Мова йде і про клан Балог, і про його політичного опонента Михайла Ланя. На прицілі і влада Ужгорода. Зовсім скоро меру міста доведеться розповідати про те, яким чином значні багатомільйонні суми перекочовують із міського бюджету на приватні рахунки маршрутних перевізників, до яких причетна родина мера. Ще більше запитань буде щодо ремонту доріг, на яких ділки нагребли на офшорні рахунки понад 300 мільйонів.

Якщо групи правоохоронців із Києва спрацюють бездоганно, то ми можемо стати свідками гучних викриттів та арештів. Але тут потрібна принциповість.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат