Активісти дослідили статки заступника прокурора Закарпаття Шимона

24.09.2017 17:10 ПОЛІТИКА

Знайомтесь, Іван Петрович Шимон — перший заступник прокурора Закарпатської області. З офіційного сайта прокуратури Закарпатської області відомо, що у 2002 році Іван Петрович Шимон закінчив Ужгородський національний університет, а також Національну академію прокуратури України. Відтоді він працював на різних посадах у Закарпатській та Львівській областях, а також тривалий час обіймав посади в Генеральній прокуратурі України.


15 жовтня 2013 року наказом генпрокурора України Віктора Пшонки Шимона було призначено прокурором Мостиського району Львівської області. А остання посада   Івана Шимона перед призначенням заступником прокурора області — начальник відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні оперативно-розшукової діяльності управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Закарпатської області.

Втім, ще за місяць до призначення Іван Петрович, схоже, не очікував на таке підвищення й уже готувався до життя поза прокуратурою. 12 березня 2015 року Іван Шимон отримав право займатися адвокатською діяльністю. Однак того ж дня призупинив свою адвокатську діяльність.

Дружина прокурора — Людмила Володимирівна Шимон займається приватною юридичною практикою. У Єдиному реєстрі нотаріусів вона зареєстрована як приватний нотаріус.

У 2015 році Іван Шимон потрапив до рейтингу прокурорів видання «texty.org.ua», де посів 7-ме місце серед прокурорів із найбільшою сумою доходів.

Відповідно до декларацій прокурора за 2014, 2015 та 2016 роки, він заробив трохи менше, ніж 1,5 млн. грн. З них розмір заробітної плати — 733 тис. грн. Ще 724 тис. грн. він отримав від продажу нерухомого майна. Дружина прокурора заробила 70 тис. грн. та 149 тис. грн. вона отримала від продажу майна.

У власності закарпатського прокурора є будинок та земля під ним у с. Минай, що неподалік Ужгорода. Площа цього маєтку 361 м?, а вказана в декларації вартість — 242 тис. грн. Отримав це житло Іван Шимон на підставі договору дарування.

Крім того, згідно з декларацією, у прокурора є ще земельна ділянка площею 3445 м?. Розташована вона в с. Батфа, що в Ужгородському районі.

Дружина прокурора володіє елітною квартирою в Ужгороді на 73 м?. Вказана в декларації вартість цього житла, придбаного у 2014 році — 142 тис. грн. Хоча ринкова ціна подібної квартири зараз — 1,5 млн. грн.

Також дружина має 3 земельні ділянки у селах Невицьке, Ботфалва та в Ужгороді. Загальна їхня площа — 25,8 сотки.

Однак найбільшою кількістю цінного майна, за традицією, володіють члени родини, яких ви не побачите в декларації. Зокрема, 59-річна матір Івана Шимона Василина Михайлівна має у власності:

— квартиру площею 73 м? в Ужгороді, на вулиці Університетській, 25;

— офісну будівлю площею 1020 м? в Ужгороді;

— 50 % земельної ділянки площею 0.1 га в с. Минай.

Іншою половиною цієї земельної ділянки володіє батько прокурора — Петро Петрович Шимон. Також він володіє земельною ділянкою в с. Данилово, що в Хустському районі. На цій землі площею 7,5 сотки розташований житловий будинок.

Серед задекларованих автомобілів у прокурорській родині є лише Hyundai Santa Fe 2012 року випуску, придбаний у тому ж році, який належить дружині Людмилі Володимирівні. Вказана в декларації вартість авто — 321 тис. грн.

Дана інформація буде нами офіційно передана до Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Генеральної прокуратури України.

PROSUD

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат