Влада свідомо «ліпить» негативний образ невдахи-АТОвця

Павло Федака 04.08.2017 16:41 ПОЛІТИКА

Коли в минулому році у Дніпрі застрелили двох копів, туди відразу приїхали все керівництво Нацполіції та генпрокурор. Моментально виникла вимога від силовиків про збільшення своєму відомству коштів і повноважень — «презумпція правоти поліцейського».


Днями бандити розстріляли ветеранів у центрі Дніпра. Системних дій, реального плану та   дій з ліквідації бандитизму й організованої злочинності ми не побачили. Більше того, відразу після трагедії в Ізраїль вилетів один із організаторів зустрічі, на якій було вбито АТОвців — ізраїльський бізнесмен Шалом Нахшон, який привів на зустріч   велику групу бандитів, озброєних нелегальною зброєю, котрі відкрили вогонь, убивши двох ветеранів АТО Максима Іващука і Олексія Вагнера. Поранений «свідок-бойовик» Давид Калашников також   вільно вилетів услід за Нахшоном до Ізраїлю.

Хіба могло би бути інакше? З ким тоді владні структури в парі «віджиматимуть» фермерські господарства і бізнес узагалі?

Хочу сказати, що наразі армія — це найкраще що у нас є. На армії, на волонтерах і організаціях, які допомагають армії, дивом Господнім тримається Україна.

І сама подача провладними ресурсами, що за вбивством ветеранів у Дніпрі стоять бізнес-розбірки — це від лукавого. Не ветерани стріляли з автоматів, а ветеранів.

Наші військові, в основному, на жаль, дуже спокійні й терплячі люди, саме ті, у кого є бойові виходи.

Цькування військових не сьогодні розпочалося — спочатку маршрутники, потім чиновники, тітушки, зараз бандити. Створюється новий тренд, де АТОвець-невдаха — п’яний і в усьому винен.

Метою цієї метушні є намагання проторувати шлях до диктатури, якій на заваді можуть стати учасники бойових дій.

Але влада не розуміє головного, що вся історія України — це боротьба з диктатурою за свободи. Згадаймо Сагайдачного, Хмельницького, Махна, які були обрані демократичним шляхом і представляли широкі верстви населення. Але варто було поступитися частиною свобод, піддавшись обману верхів, і починався процес поневолення, а за ним приходили криваві часи. Відбувалися гайдамаччина і Коліївщина, приходили Гонта з Залізняком та Бандера з Шухевичем.

Влада повинна відмовитися від нагнітання ситуації навколо «невдах-АТОвців» і думати не про диктатуру, а про порядок, коли люди мають у своїх руках реальні важелі управління і впливу на ситуацію. Для цього треба зупинити корупцію, яка роз’їдає тіло держави на всіх рівнях мов саранча.

Павло Федака

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат