Москаль: Дороги на Закарпатті ремонтуються не завдяки,   а всупереч «Єдиному центру»!

30.06.2017 19:00 ПОЛІТИКА

У ремонті дороги «Довге — Липча», який розпочався цього року, немає жодної заслуги «ЄЦ» та її активістів, навпаки — роботи почалися всупереч діям цієї партії. Про це заявляє голова ОДА Геннадій Москаль.


— Нагадаю коротко історію питання, — наголошує Г. Москаль. — Восени минулого року під час робочої поїздки по Іршавському району я зустрічався з мешканцями Довгого й пообіцяв їм відремонтувати розбиту вщент дорогу від центру села в напрямку Хустського району. Починати ремонт восени (як просили селяни), в сезон дощів і заморозків, — це викидати гроші на вітер. За цей час за моїм наполяганням була виготовлена проектно-кошторисна документація на ремонт дороги «Довге — Липча» з прокладанням суцільного асфальтного покриття, проведений тендер, за результатами якого встановлений переможець.

Цього року підрядник узявся за роботи, при чому ще до того, як отримав реальні гроші, тобто в борг. Перший транш коштів був виділений уже після початку робіт. А тепер найважливіше — ремонт дороги фінансується за кошти «дорожнього експерименту», у який Закарпатська область була включена тільки цього року. Нагадую тим активістам і депутатам від «ЄЦ», котрі тепер поширюють заяви, начебто вони ініціювали ремонт дороги в Довгому й «змусили чиновників виконувати свої обов’язки»: керівник «ЄЦу» Віктор Балога з двома рідними братами стали єдиними нардепами від Закарпаття, котрі не проголосували за включення області в «дорожній експеримент». Вони не зробили нічого, щоб Закарпаття фінансувалося з «митних» коштів у 2016 році (перша редакція закону приймалася ще в 2015 р.), а в 2016-му зробили все, щоб область не включили в «дорожній експеримент» на 2017-й. Крім того, троє братів Балог за три роки не принесли області жодної копійки на соціально-економічний розвиток, тоді як інші депутати добилися виділення фінансування на десятки мільйонів гривень, у тому числі на ремонт доріг на своїх мажоритарних округах. Нагадую також, що с.Довге Іршавського району належить до мажоритарного округу Віктора Балоги, який є нардепом тут уже дві каденції. А обласний депутат від «ЄЦ» Петро Добромільський, котрий заявляє, що «контролює ремонт дороги», понад десять років займав відповідальні посади в Іршавській райраді та РДА. Дорогу в Довгому не відновлювали з 1985 року, тобто понад 30 років, і обидва «обранці» від «ЄЦ» — народний Балога і обласний Добромільський — палець об пальцем не вдарили, щоб почати ремонт.

У зв’язку з ремонтом дороги в Довгому маю для вельмишановного керівника «ЄЦу» Балоги ділову пропозицію — якщо дійсно хочете зробити щось для своїх виборців, то відремонтуйте нарешті Берегівську окружну, яка пролягає через Мукачево, і яка зараз виглядає так само, як і очолювана вами партія — розбита вщент і обкладена матюками всіх, хто наважиться нею скористатися. Добийтеся виділення фінансування, прокладіть суцільний асфальт і тоді можете заявити: «Ось моя заслуга!» Хоча зразу можу запевнити, що й тут керівник «ЄЦу» нічого не зробить, і Берегівську окружну в його рідному Мукачеві доведеться ремонтувати мені. Тому що все, що зробила для Закарпаття партія «ЄЦ», — це розікрала й записала на свою рідню найпривабливіші об’єкти, довела область до ручки, а зараз намагається блокувати будь-яке фінансування області, кричить, що все погано, а коли всупереч її діяльності йде конкретна робота з розвитку інфраструктури, примазується до результатів і приписує собі чужу роботу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат