Яценюку поставили двійку, але не зняли

19.02.2016 18:28 ПОЛІТИКА

Вітаємо у країні «Любі друзі-2». У 2005 році президент мав переважну підтримку народу. Був демократичний прем’єр-міністр і була демократична більшість у парламенті. Але «любі друзі» пересварилися. Амбіції ідіотів. Чим усе це закінчилося, ми знаємо. На 8 років прийшла в Україну проросійська влада.


І ось уже два роки, як в Україні нібито знову демократична влада. Але «любі друзі» знову почали грати в ідіотів і зазіхати на владні крісла одне одного.

Цього тижня нарешті звітував глава уряду Арсеній Яценюк. Політологи передбачали, що це буде останнім днем Яценюка на посаді. Президент Порошенко напередодні голосування звинуватив Яценюка в некомпетентності і сказав, що той повинен піти. Більше того, якщо вже суспільство паралельно з відставкою Яценюка вимагало й відставки генпрокурора Шокіна, то президент умовив Шокіна написати заяву на звільнення з посади.

Згодом парламент довго слухав Яценюка. Юля Тимошенко знаково розпустила косу, натякаючи, що й уряд буде розпущено.

Голосування за оцінку діяльності уряду — 247 депутатів назвали роботу уряду незадовільною. Здавалося б, усе — 226 голосів за недовіру уряду і відставку Яценюка набереться легко.

Аж тут… «За» висловлення недовіри Кабінету Міністрів проголосували 194 депутати при необхідних 226. Згідно з законодавством, питання про відповідальність Кабінету Міністрів не може розглядатися Верховною Радою більш ніж один раз протягом чергової сесії, а також протягом року після схвалення програми діяльності Кабінету Міністрів.

Дехто почав волати: зрада, олігархічний зговір! «На очах у всієї країни відбувається олігархічна контрреволюція. Відбувається змова», — кричав із трибуни нардеп Лещенко.

«При цьому цинічними учасниками цієї змови є як представники влади, так і представники опозиції. На жаль, Блок Порошенка так само став учасником цієї змови», — уточнив Лещенко.

І дійсно, за відставку Яценюка не голосували деякі нардепи від Порошенка.

То це була гра на публіку?

Порошенківці робили закиди Опозиційному блоку, мовляв, ті покинули зал під час голосування, а значить, підтримали Яценюка і тепер той їм повинен віддавати боржок. Самі ж опозиціонери кажуть, що вони взагалі паралельні до розбірок між членами опозиції, тому і вийшли з зали. Це не їхнє кіно, мовляв, розбирайтеся самі.

На Юлю було важко дивитися. Тимошенко дуже хотіла знову побути у кріслі глави уряду. Юля істерила і заявила, що «Батьківщина» виходить із коаліції. І навіть відкликала свого міністра. Однак Жданов, який є міністром молоді та спорту і делегований на цю посаду «Батьківщиною», чемно послав Юлю кудись подалі і сказав, що не час зараз доводити країну до політичної кризи, бо «враг нє дрємлєт».

Майже те саме, що і «Батьківщина», почала декларувати «Самопоміч» і у випадку виходу з коаліції людей Садового коаліція робилася недієздатною, а відповідно парламент повинен розпускатися і мали би бути призначені нові вибори.

Але поки «Самопоміч» думала, з конопель вискочив Ляшко і сказав, що готовий до переформатування коаліції. Яценюк також сказав, що коаліцію потрібно переформатувати і міністрів деяких оновити. Таким чином, у Ляшка опинилася золота акція. Він легко зажене своїх холопів до коаліції й отримає кілька крісел у міністерствах.

Натомість Порошенко поговорив серйозно зі своїми холопами в парламенті й ті виродили заяву: Арсеній Яценюк повинен піти у відставку протягом трьох місяців.

Ага… Яценюк поки що спокійний. Каже, що в Україні є штучно спровокована політична криза, метою якої є дострокові вибори. Він зазначив, що уряд у сесійній залі не почув конкретної критики і конкретних пропозицій, тож якого дідька розганяти уряд.

А чому би Яценюку не запитати в народу, якого дідька потрібно розганяти уряд..

ДО ТЕМИ
Як за недовіру уряду голосували закарпатські нардепи

За резолюцію про недовіру уряду проголосували такі закарпатські депутати: Василь Брензович, Віктор Балога, Іван Балога, Павло Балога, Нестор Шуфрич, Юрій Чижмарь, Василь Петьовка, Іван Крулько, Валерій Пацкан.

На момент голосування відсутніми були Олександр Сочка та Валерій Лунченко.

Не голосували за відставку уряду народні депутати Михайло Ланьо та Роберт Горват.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат