Візит міністра в Закарпаття — забагато популізму

admin 04.07.2015 16:04 ПОЛІТИКА

Візит у Закарпаття міністра оборони Степана Полторака був трохи сумбурним. Міністр приїхав, щоб розібратися, чому закарпатці не хочуть іти до війська, і дав доручення, щоб військкоми активніше ловили наших хлопців і відправляли до армії.


Окрім того, міністр намагався показати турботу про воїнів із АТО та їхні родини. Під гарячу руку потрапив керівник управління капітального будівництва Західного регіону Богдан Дацко. Його Полторак звільнив прямо на нараді, бо нібито Дацко не міг назвати точну цифру тих АТОшників, які потребують житла.

Щоправда, сам Дацко назвав це своє звільнення мало не показухою. Одному з закарпатських Інтернет-видань він, зокрема, сказав:   «По-перше, мене не попередили, що там буде міністр оборони. Це раз. По-друге, мене в неділю витягнули серед ночі, щоб я сів на поїзд. Я сідаю на поїзд, приїжджаю в Ужгород, мені навіть не сказали, що то буде нарада. Я зайшов у зал і навіть не був готовий ні до якої зустрічі. Я рахую, що на ті запитання, які він ставив із приводу безквартирних, я йому відповів. Я йому сказав, що там будується. І ми будуємо для гарнізону, а не для пільговиків. Я не знаю, скільки там багатодітних, скільки інвалідів, скільки «афганців», скільки учасників бойових дій. У мене є довідка, де йдеться, що в черзі на будівництво житла в місті Ужгороді перебувають 109 чоловік. Це я і доповів на нараді. Він уже до того був чомусь на мене запрограмований. Я не знаю   чому.   Я рахую, що це було упереджено і це був піар, пов’язаний із його перебуванням у місті».

Але ще більший скандал розгорівся згодом. Міністр навідався до Мукачева у військовий госпіталь, а тут його підловили наші волонтери, які передали Полтораку сухпайки. Ці сухпайки виготовляють для наших військових і, на думку волонтерів, їсти їх неможливо.

Полторак пообіцяв розібратися. Але сама тема сухпайків сподобалася деяким політикам, які лише і шукають приводу для самореклами. Зокрема, Віктор Балога відразу на своїй сторінці у Facebook написав про те, що цими сухпайками потрібно годувати членів уряду і тоді би вони, може, звернули увагу на те, як покращити якість їжі для вояків.

У свою чергу, відомий український волонтер Юрій Бірюков, який наразі є радником президента, звинуватив Віктора Балогу в популізмі.

На своїй сторінці у Facebook він написав: «Уважаемый народный депутат Балога В. И.! Я, слава Богу, не президент, и, слава Богу, не министр обороны. Но вот в рамках своих полномочий советника министра хочу ответить на Ваш потрясающий пост.

Вот Вы утверждаете, что «їсти це нереально. Навіть, якщо ти дуже зголоднів». Вынужден с Вами поспорить — когда киборги сидели в Донецком аэропорту, они там этот сухпай ели. Никто не был в восторге, наоборот. Но ели. Вы этого не знаете, ведь на передовой Вас нет. Ваша архисложная и архиопасная битва в зале на Грушевского, а от призыва Вы надежно защищены.

Вы, конечно, этого не знаете, состав и стоимость рациона военнослужащего определяется не Министерством обороны Украины (странно, да?), а именно Кабинетом Министров. Постановление 426 от 29 марта 2002 года. Вы, конечно, не знаете деталей, ведь в марте 2002 года Вы были в разгаре избирательной кампании. А то Вы бы конечно писали такие же гневные обращения к президенту Кучме. Правда?

А потом Вы пишете: «Пане президенте, потрібно показати, що в домі є господар і що має бути порядок. У моєму розумінні, власник фірми, яка постачає сухі пайки, має сидіти. Той, хто дав дозвіл на їх закупівлю — також. Навіть, якщо ця людина прийшла з середовища волонтерів».

И вот тут как одному из тех, кто пришел в МО из волонтерской среды, мне Вам хочется сказать — а Вы готовы ответить на простой вопрос? Что Вы лично сделали для того, чтобы питание бойцов ВСУ (и других воинских формирований) могло улучшиться? И почему именно сейчас началась эта канитель? Уж не выборы ли на носу? Уж не ради ли них этот праведный гнев?

А вот что Вы сделали? Именно сейчас нужна помощь с изменением Постановления КМУ 426, которое разрешит покупать нормальные сухпайки. А не эту муть и говно, которые мы ДОЛЖНЫ закупать. Может, поможете? Или как хорошо говорится в одной мудрой пословице: свистеть — не мешки ворочать?

Виктор Балога, можете сделать лучше? Можете купить качественнее и дешевле? Так сдайте мандат и приходите к нам на работу! Или Вы только свистите, избранничек Вы наш, народный?»

Балога не мав аргументів на свою користь щодо звинувачень Бірюкова і промовчав. Щоправда, на захист свого земляка та соратника стала волонтерка Людмила Бандурчак, яка повідомила, що насправді Балога багато що зробив для армії.

«А взагалі дуже шкода, що волонтер воює з волонтерами, а не бореться за те, щоб притягнути до відповідальності недобросовісних постачальників і злодіїв із Міністерства оборони, які збагачуються на сухих пайках», — написала Бандурчак.

Під цим записом Людмили Бандурчак у Facebook Юрій Бірюков відразу ж пояснив волонтерці, чому він так написав про Балогу: «Вы уж простите, но Вы не поняли совсем. Я его спрашивал о том, что он КАК НАРОДНЫЙ ДЕПУТАТ сделал для улучшения качества питания». И простите,   но после того, как этот вроде-бы-как-нардеп не участвовал сегодня в голосовании за армейский законопроект 2551, я не то, что его НЕ уважаю, а презираю. Типа нардеп: популист, свистун и балабол».

Здається, не лише закарпатці починають розуміти, хто такий Балога, але вже й відомий волонтер, радник президента назвав Балогу популістом, свистуном та «балаболом». Прозріння?

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат