Закарпатський губернатор підтвердив, що в області буде створений свій власний військовий підрозділ

26.12.2014 19:45 ПОЛІТИКА

У минулому номері ми повідомляли про те, що редакція «Трибуни» звинуватила губернатора Губаля в створенні автономного військового підрозділу під Балогу. Редакція навіть звернулася до керівництва держави дати оцінку таким діям голови Закарпатської ОДА. «Трибуна» повідомила про те, що військовий підрозділ буде формуватися із закарпатців, а місцеві ради повинні виділити засоби на утримання вояків.


У документах, які має «Трибуна» у своєму розпорядженні, не вказувалося, що підрозділ буде підпорядкований МВС чи Міноборони, тобто така собі приватна армія під Балогу, що несе загрозу цілісності держави.

Оприлюднення документів таки налякало губернатора і він почав виправдовуватися, що насправді загін буде підпорядкований Міністерству оборони і, мовляв, подібні підрозділи є в інших регіонах. «Утворення загонів оборони та документи, які це регламентують, проходять обговорення на Раді оборони Закарпаття, на сесії Закарпатської обласної ради. Жоден голова облдержадміністрації сам не приймає таких рішень. Подібні загони вже утворені в інших областях. Ніхто самовільно не створює якихось «збройних формувань». Усе за законом! Звісно, жодних дій без узгодження з Міноборони і Радбезом!», — виправдовувався Губаль. А ще сказав, що оприлюднене газетою «Трибуна» розпорядження було сирим недопрацьованим документом і в новому розпорядженні вказано, що підрозділ буде боротися з ймовірними сепаратистами…

Все це виглядає трохи дивно. Зараз в Україні чи не кожен олігарх щедро фінансує добровольчі воєнізовані підрозділи, які зараз нібито несуть службу в зоні АТО, але в разі потреби ці озброєні підрозділи можна спокійно використати в інших цілях: тиску на конкурентів та політичних опонентів. І навіть для того, щоб тиснути на владу.

Балога, швидше за все, і собі захотів таких бойовиків, однак не дуже хотів би їх фінансувати з власної кишені, тому от і появилося таке розпорядження губернатора, згідно з яким фінансування лягатиме на плечі місцевих бюджетів. У той же час, як Балога з Губалем можуть гарантувати, що підрозділ дійсно повинен боротися з «проявами сепаратизму», а не навпаки. Чи розуміє Губаль,   у що може перерости створення приватної закарпатської армії під Балогу. І взагалі, для чого воєнізувати мирну туристичну область?

Коментарі :


28.12.2014 10:54 депутат

черговий варіант списання коштів і їх привласнення, ко там потом перевірить - купили чи десь взяли зі складів старе і непотрібне.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат