Криваве «перемир’я»

27.06.2014 15:14 ПОЛІТИКА

Кого представляє закарпатець Шуфрич у переговорах терористів і влади.

Президент Порошенко з якогось дива вирішив оголосити перемир’я на Сході України. Це такий собі план щодо безкровного вирішення конфлікту. Вирішив у односторонньому порядку, щоб перевірити, як поведуть себе «брати» росіяни з їхніми терористами. Українські силовики припинили воєнні дії на тиждень. Порошенко, щоправда, пригрозив, що у випадку зриву перемир’я у нього є план «Б», реалізація якого не залишить жодних шансів терористам.

Якби фашистська Росія ніяк не прореагувала на мирний план Порошенка, то остаточно би впала в очах світової спільноти, тому Путін нашвидкуруч сформував свою команду для переговорів. Путінська команда шокувала багатьох. Окрім терористів у переговорах взяв участь кум Путіна Медведчук, проросійський радикал Царьов та наш закарпатський хлоп Нестор Шуфрич. Українську ж владу представляв екс-президент Кучма. Одним словом, якісь дивні переговорники.

Ще у квітні 2014 року в ЗМІ з’явилася інформація, що «сепаратистські безпорядки» у Харкові організовують люди, пов’язані з «сім’єю» Януковича, Медведчуком і «регіоналом» Олегом Царьовим. Крім того, повідомлялося, що Медведчук фінансував президентську кампанію Царьова, який веде активну сепаратистську діяльність на Сході.

У травні ЗМІ писали, що Медведчук літав на «переговори з представниками місцевої еліти в контексті створення «Донецької народної республіки» і її відносин із лідерами регіону». Повідомлялося, що саме Медведчук міг бути автором схеми торговельної війни, яку ще в серпні 2013 року розгорнула проти України Росія. Медведчук завжди був захисником і прихильником Росії й Митного союзу. Він разом із комуністами був ініціатором проведення референдуму про вступ у Митний союз. Ще в грудні він заявляв про розкол України, такі ж заяви почали звучати з уст керівництва Росії.

Медведчук і Шуфрич (а з ними і Балога) раніше входили в партію СДПУ(о). Як відомо, Медведчук очолював Секретаріат Президента Кучми, тому важко зрозуміти, як під час мирних переговорів Медведчук та Кучма були нібито по різні боки. На своїй сторінці у Facebook із цього приводу політик Сергій Ратушняк написав: «Кучма и Медведчук в теме... Символы и апологеты разрушения, разворовывания, криминализации Украины снова пишут пулю для 45 млн. человек. Термин трагедия — здесь звучит мягко».

Що дивно, самі ж терористи повідомили, що Шуфрич та Медведчук представляють українську владу і їхні кандидатури були запропоновані президентом Порошенком. Таке вже не вкладалося в голову. Аж поки не з’явилася інформація, що канцлер Німеччини Меркель вітала участь у мирних переговорах Медведчука. Це вже просто викликало обурення в українців та багатьох прогресивно налаштованих українських політиків. Зокрема Анатолій Гриценко з цього приводу заявив: «Цинізм і аморальність! Інших слів не знаходжу, аби оцінити пропозицію канцлера Меркель щодо Медведчука в ролі «посередника» на мирних переговорах. Важко в Україні знайти людину, яка би з повагою ставилася до Медведчука і його ролі в українській політиці. Що далі? Президент Олланд запропонує розширити коло «посередників» залученням Пшонки й Захарченка? А Путін довершить цей «посередницький» свербіж — і запросить до Донецька ще й Януковича? Найгірше в цій сумній історії це те, що президент Порошенко не проявив належної твердості й не відхилив пропозицію німецького канцлера. А мав би це зробити! Заради України і українців, які довірили йому пост глави держави».

Гриценко взагалі скептично поставився до такого формату мирних переговорів. «Донецьку і Луганську «республіки» представляли ті люди, які віддавали накази, зокрема, знищувати український літак ІЛ-76, де загинули 49 військових. Віддавали накази знищувати блокпости. Це — неприпустимо!», — сказав він.

За словами Гриценка, якщо вірити заяві Леоніда Кучми, то досягнуто домовленості про припинення вогню до 27 червня. «Навіть не йдеться про складання зброї. А це було ключовою позицією плану Порошенка. Тобто ця позиція зірвана. Це означає, що просто затягується час, і терористи можуть перегрупувати сили для того, щоб потім завдати удари чи в Харкові, чи в Одесі, чи в інших регіонах, що було би втратою для країни і принесло б ще більше жертв», — зазначив політик.

Він також підкреслив, що на зустріч з Кучмою, якого відрядив президент Порошенко, з представником ОБСЄ і послом Росії Зурабовим прийшли ті люди щодо яких міжнародна спільнота вживає санкції, щодо яких українські правоохоронні органи проводять розслідування, яких оголосили в розшук. «Звідки взявся Медведчук, проти якого санкції, який завжди відстоює інтереси Росії, «русского мира», який відкрито виступав і виступає за федералізацію, проти підписання Угоди про асоціацію з Європою, за вступ до Митного союзу, що суперечить інтересам країни і тим деклараціям, які зробив президент Порошенко під час інавгурації і після того? Там знову Царьов, якого розшукують! Там лідери так званих «ДНР» та «ЛНР», яких Генеральна прокуратура назвала терористами, порушила кримінальні справи за тероризм і так само розшукує!», — наголосив Гриценко.

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі у свою чергу заявив, що перемир’я вигідне Путіну. Але не для того, щоб дійсно припинити війну, а навпаки — для подальшої ескалації терористичних дій проти України. За його словами, «конфлікт у Донецьку та Луганську схожий як дві краплі води на війну в Абхазії 1992—1993 років».

«Тоді Шеварднадзе (екс-президент Грузії. — Ред.) підписав 3 угоди про перемир’я, і кожного разу Росія використовувала це для перегрупування сил і захоплення нових територій», — нагадав Саакашвілі. За його словами, оголошуючи про перемир’я, Путін переслідує кілька завдань, головним з яких є уникнення санкцій з боку Заходу. «Друге — Путіну вдалося створити нові суб’єкти у вигляді бандитів із ДНР, що дозволить у майбутньому посилатися на конфлікт між Україною і ДНР, а не Україною і Росією», — заявив Саакашвілі. Третє завдання, за словами екс-президента Грузії «спробувати знизити пильність українського уряду, таємно посилити бандитів для завдавання вирішального удару і видворення українських військ із Донецька та Луганська».

Якщо проаналізувати поточні події, то все так і є. Щоб уникнути санкцій, Путін навіть запропонував російській Раді Федерації скасувати постанову «Про використання Збройних сил РФ на території України». При цьому він застеріг, що Росія і надалі готова захищати проросійське населення в Україні.

По-друге, як і застерігав Саакашвілі, лідери невизнаних Донецької та Луганської народних республік об’єдналися в так званий Союз народних республік (СНР), а тимчасову раду очолив, оголошений у розшук Генеральною прокуратурою, депутат Олег Царьов.

«Рада Союзу народних республік (Болотов, Карякін, Царьов, Губарєв, Пушилін і Бородай) розробила проект Конституції. Тут 20 статей. Необхідно створити парламент Союзу народних республік», — заявив Царьов. За словами Царьова, Союз розширюватиметься.

«Нам дуже подобається назва Новоросія, але вона дуже велика для двох республік. Коли до нас приєднаються інші регіони Південного Сходу, то Союз народних республік, можливо, повернеться до цієї назви», — сказав депутат. Таким чином, у Росії дійсно тепер є можливість «захищати» новоутворене державне формування.

Ну і, окрім того, терористи таки використали припинення українськими силовиками вогню виключно в своїх інтересах, щоб передислокуватися і поповнити збройні запаси. Терористи ні на одну мить не припиняли атак на українських військових. Навіть у перший же день так званих мирних переговорів терористи збили наш вертоліт, внаслідок чого загинули 9 військових. Потім вони вчинили танкову атаку на наші блокпости, а в Донецьку захопили військову частину. Таким чином, поки українська влада «перемирювалася», терористи озброювалися і вбивали українців.

На жаль, на цій війні гинуть і закарпатці. Минулої суботи Ужгород прощався з вбитими на Сході земляками. Батьки тих закарпатських хлопців, які воюють, у відчаї вимагають від закарпатської влади повернути їхніх синів додому. До якогось рішення можна було прийти на сесії обласної ради. Однак замість радикального вирішення питання з цього приводу, голова облради Іван Балога «прикрився» невідомими особами у військовій формі. Вони прийшли на сесію, щоб у випадку конфлікту захистити Балогу. Як пишуть закарпатські Інтерент-видання, «після такого маневру, матері та жінки солдатів слушно зауважили «тілоохоронцям» Балоги, мовляв, якщо ви тут такі герої проти жінок, то чому не йдете допомагати воякам, котрі служать на Сході? Матері також запитали голову Закарпатської облради Балогу, чому його теж не мобілізували у батальйон територіальної оборони, а їх чоловіків та синів мобілізували. «Чи перед законом і армією не всі однакові?».

Бідні матері, невже вони не розуміють, що для «балогівців» важливо лише бити себе в груди і кричати про патріотизм, але коли припече, то вони перші ховатимуться в кущах. І все це так зване патріотичне оточення Балоги здатне лише кричати про любов до України, а на фронт гинути їдуть прості молоді хлопці, які або не можуть «відкупитися» від армії, або пішли до неї, бо мали надію трохи заробити на життя…

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат