Україна втрачає Схід

07.06.2014 09:22 ПОЛІТИКА

Події цього тижня на Cході України підводять до недоброго висновку: ми втрачаємо Схід. Наші силовики ще намагаються імітувати якусь активність, доповідаючи по якісь успішні спецоперації, але насправді Донецька та Луганська області вже перебувають під владою бойовиків-терористів.


Прикордонники здають свої позиції. А точніше, просто втікають і залишають кордон, бо не мають чим захищатися від постійних атак терористів. Регулярна армія також не в змозі прийти на допомогу прикордонникам. Колишній міністр внутрішніх справ, лідер «Третьої української республіки» Юрій Луценко в середу написав на своїй сторінці у Facebook: «За останню добу прикордонники покинули застави на ділянці 130 км держкордону в Луганській області. За ніч через цей пролом уже заїхали 15 КамАЗів із терористами. Вже сьогодні вони прийдуть на допомогу бандугрупованням у Донецькій області, проти яких ведеться АТО».

Про те, що ситуація катастрофічна, вже пишуть активісти, які слідкують за подіями на місці. «Влада України має негайно почати жорстко діяти проти терористів на Луганщині, інакше це може мати дуже трагічні наслідки», — заявив луганський активіст Олексій Біда.

Він розповів, що виїхав разом із сім’ями ще кількох активістів одразу після того, як його звільнили з полону терористів.

«Реально люди залякані. Магазини розграбовано, процвітає мародерство. Без жодних пересторог сепаратисти можуть забрати будь-яке авто у будь-кого», — розповів він.

На його думку, головним завданням має стати перекриття кордону з Росією, «перекрити канали «підживлення» сепаратистів». «Абсолютно відкрито заявляю: кордон зовсім не захищений, його перейти не являє собою жодних труднощів. Сепаратисти вже заблокували і розграбували дуже багато шахт. Викрадено стільки вибухівки, що вистачить підірвати всю область», — заявив він.

А тепер варто просто порівняти деякі факти. Під час народного віче на київському Майдані минулої суботи було прозвітовано, що набрано 4 автобуси добровольців, які готові воювати проти агресора на Сході України. І що таке 4 автобуси проти 15 вантажівок із бойовиками за одну ніч? З боку Росії бойовики лізуть до нас наче сарана.

Той таки глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що їхати воювати в Україну готові 74 тисячі чеченців. «Якщо буде наказ, то готові добровольці — 74 тисячі чеченців, щоб навести на території України порядок», — сказав Кадиров.

Російський президент Путін добре знає, що на території Росії йде активна підготовка бойовиків, які потім їдуть воювати проти України. І він не вживає ніяких заходів, бо йому вигідно тероризувати неслухняну Україну. Путін уже навіть західній пресі зізнався, що операція з захоплення Криму була чітко спланована. Якщо раніше Путін переконував, що ніякої російської армії у Криму не було, то зараз у інтерв’ю французьким ЗМІ Путін сказав: «У нас не було жодних гарантій того, що Україна завтра не стане частиною Північноатлантичного військового блоку. В цих умовах дозволити, щоб історична російська територія з переважним етнічним російським населенням пішла в якийсь міжнародний військовий альянс, при тому, що самі жителі Криму прагнуть бути частиною Росії, не можна. Вибачте мені, інакше ми просто вчинити не могли».

І Путін навіть не соромиться того, що була захоплена територія чужої країни. Що на цій території було все розграбовано і прибрано до рук. Нацбанк України втратив у Криму 3,9 мільярда гривень готівки, були забрані великі підприємства, а ще Російська Федерація незаконно привласнила близько 300 кілограмів золота та дорогоцінних металів українського «Ощадбанку» в Криму.

Путін вважає це нормальним, а самі росіяни, як ніколи, підтримують Путіна. Його рейтинг зріс до рекордних 85 %.
Водночас навіть за введення регулярних військ у Україну висловилися аж 31 % опитаних росіян. 61 % опитаних позитивно оцінюють те, що на боці сепаратистів на Сході України воюють «російські добровольці».

Росіяни в масі своїй агресори та шовіністи. Вони горді з того, що можуть когось провчати зі зброєю в руках. То чи може цивілізований світ любити таку націю? Майже 45 % людей у світі негативно ставляться до Росії. Про це свідчать дані опитування GlobeScan, проведеного у 24 країнах світу. Опитування, яке в основному провели ще до анексії Росією Криму, показало, що рівень негативного ставлення людей до РФ був максимальний із 2005 року. Позитивно до Росії ще ставляться 31 % опитаних. Гірше у світі ставляться лише до Ірану, Північної Кореї, Пакистану та Ізраїлю.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат