Самозамах Рабиновича

08.03.2013 13:23 ПОЛІТИКА

У понеділок надійшло повідомлення про замах на життя президента ФК «Арсенал», співголови Європейського єврейського парламенту (EJP), президента Всеукраїнського єврейського конгресу, бізнесмена Вадима Рабиновича. У його автомобіль, який виїжджав із двора офісу, з боку порожнього сусіднього будинку було кинуто вибуховий пристрій. Автомобіль трохи постраждав. Із Рабиновичем нічого не сталося.


Сам Рабинович спочатку заявив, що за кілька днів до замаху йому пропонували продати Перший єврейський міжнародний телеканал новин Jewish News One (JN1). І зробив це помічник прем’єр-міністра «Народний депутат, помічник прем’єр-міністра сказав, що якщо впродовж тижня я не перепишу канал, значить, я його все одно перепишу, але після силових акцій, замахів і неприємностей», — сказав Рабинович. Натяк був на нардепа Андрія Деркача.

Згодом сам депутат Деркач заявив, що звинувачення Рабиновича про можливу причетність його до вибуху біля офісу є брехнею і провокацією. «На мій погляд, Рабинович міг би придумати більш логічний привід для провокації, ніж бутафорський вибух і мій інтерес до володіння єврейським телеканалом, при всій повазі до єврейської культури», — додав він.

«За брехню Рабиновичу доведеться відповідати в суді», — підкреслив Деркач.

Згодом Рабинович уже передумав і сказав, що вибух біля його автомобіля в центрі Києва міг бути організований антисемітами. «Мене хотіли тільки залякати. Для чого? По єврейській лінії», — сказав він. «Останнім часом у нас у країні завдяки «Свободі» стало можливо вільно проявляти свої націоналістичні, може, доволі расистські погляди», — підкреслив Рабинович.

Після цього лідер «Свободи» Тягнибок також відповів Рабиновичу, що той несе маячню.

Насправді ж міліція кваліфікувала вибух біля автомобіля Рабиновича як звичайне хуліганство.

Політик Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook цей інцидент прокоментував так:

«Це більше схоже на самозамах Рабиновича на самого себе. Так примітивно не роблять замахи. Якщо ж його вирішили трохи налякати, то це виключно продукт бурхливого кримінального життя самого Рабиновича. Але вийде, як завжди, волання на весь світ: «Антисемітизм!». І потім надходження дармових грошей на рахунок авантюрної громадської організації «А-ля   Коломойський—Рабинович» під назвою «Європейський єврейський парламент». Це в них буде 401-й спосіб відбирання грошей у лохів».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат