Для одного з Балог солодке   депутатство може скінчитися

25.01.2013 18:29 ПОЛІТИКА

Нові нардепи ще й не протерли як слід штанців у парламенті і кулаки як слід не розім’яли, а вже отримали свої перші зарплати. Окрім зарплат просять ще й різні надбавки на так звані адмінпослуги.


Як пише газета «Сегодня», зарплата народних депутатів нового скликання становить 14—24 тисячі гривень. При цьому народні обранці отримують гроші на адмінпослуги — суму майже рівну зарплаті. «Потрібно ж приймальню організувати в окрузі, а це комп’ютер, папір, принтер, оренда приміщення, їздити по округу, а це бензин, от на це й дається ще сума», — зізнався «регіонал» Чечетов. Офіційно це називається компенсацією витрат депутата, але депутати виплати називають «другою зарплатою», тому що за ці гроші звітувати не потрібно.

Крім того, нардепи отримують надбавки за вчений ступінь, за стаж, за посаду голови комітету й т. ін., на зарплату своїх помічників та інше. Тільки за ступінь кандидата або доктора наук доплачують 1,5—2 тисячі. Також ідуть й інші надбавки, тому багато депутатів пишуть заяви, щоб їм платили додатково за почесне звання «заслужений», за науковий ступінь або знання іноземної мови і багато депутатів вибили собі надбавку за знання російської мови, адже вона теж формально вважається іноземною.

Додатково після закріплення у структурі комітету депутатові нараховується премія, розмір якої змінюється залежно від посади: простий член комітету отримує
80 % окладу, заступник або керівник — більше. Головам фракцій окремим розпорядженням спікера Рибака дали надбавки ще 88 %.

До речі, якщо у фінансовому документі на 2012 рік була норма, відповідно до якої призупинили ряд статей Закону «Про статус народного депутата», які стосуються депутатських пільг, то в 2013-му скасовувати нічого не стали, що автоматично тягне за собою фінансування VIP-гарантій трудових прав народних депутатів. Парламентарії, як і раніше, можуть розраховувати на отримання близько
30 000 грн. допомоги на оздоровлення, безкоштовні путівки для санаторно-курортного лікування, а також на грошову компенсацію для створення «належних житлових умов».

На апарат Верховної Ради в бюджеті-2013 було передбачено 876 млн. грн. Однак у фінальному варіанті витрати за цією статтею збільшилися ще на 60 млн.

Одним словом, слуги народні живуть значно краще, ніж сам народ, і триматимуться депутатського крісла всіма правдами й неправдами. І тут неприємний дзвіночок для одного з Балог. Нещодавно до Хуста навідалася спеціально створена робоча група Міністерства внутрішніх справ України, яка здійснила вилучення документів Хустської окружної виборчої комісії. Як повідомляє politic.kiev.ua, виявляється, в Києві знову зацікавилися результатами минулих парламентських виборів у закарпатському окрузі № 72. Зараз через це у столиці ведеться спеціальне розслідування. Якщо висновки київських експертів будуть не надто задовільними та поставлять під сумнів результати виборів у 72-му окрузі й законність рішення скандальної ОВК, Павло Балога може втратити мандат народного депутата України. До слова, Павло Балога за підрахунками громадянської мережі «ОПОРА» ввійшов у антирейтинг «найбільших нероб». Протягом першої сесії Верховної Ради сьомого скликання він не відвідав більшість (67 %) засідань Ради!

Взагалі Павло Балога дивно себе поводить у Раді. Нагадаємо, що він вступив у фракцію Партії регіонів і солідарно голосував із «регіоналами» у перших голосуваннях при обранні керівництва ради і прем’єра. Потім оголосив, що виходить із цієї фракції, а згодом знову-таки засвітився у фракції «регіоналів». Якась типова для Балог маневреність. Але, як кажуть, Гагарін долітався…

ТЕГИ : Павло Балога

Коментарі :


26.01.2013 09:54 Іван

Це фото Івана Балоги. Павло трохи інакший :)


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат