Крейсер «ЄЦ»   пішов на дно

Відділ політики 22.06.2013 11:43 ПОЛІТИКА

Балоги методично вибудовували партію «Єдиний центр». Клану потрібна була політична структура, щоб мати вагу по всій Україні. Ідеологом був Ігор Кріль. Однак всеукраїнським проект «Єдиного центру» так і не став. Занадто меркантильні цілі простежувалися у планах партійних босів. Було зрозуміло, що ідеології, за якою би пішли люди, в партії не було.


Корабель «ЄЦ» потихеньку почав тонути. Серед тих, хто міг бути обличчям партії — жінка-інтелектуал Леся Оробець. Однак вона вчасно зіскочила з корабля, коли той почав робити перший крен. Винуватцем був Віктор Балога зі своєю хитрою і підлабузницькою поведінкою. Зрештою, поведінка Балоги дістала й ідеолога партії Ігоря Кріля і той також покинув своє ж дітище. Ну а потім на кораблі почалася паніка. І хоч як Балога намагався переконувати однопартійців у тому, що він доволі впливовий і авторитетний, народ почав масово розбігатися.

Останньою краплею були вибори до Верховної Ради, а потім довибори до обласної ради. Балоги проігнорували своїх соратників по партії й вирішили йти в ради виключно сім’єю. Вся Україна сміялася, що в Закарпатті на вибори в парламент йдуть чотири члени родини. А потім на довиборах в облраду вже пішли і дружина та син Віктора Балоги. При цьому в партії ще залишалося чимало достойних потенційних кандидатів, однак клану важливо було протягнути своїх. І протягнули, хоча вже і на соплях.

Звичайно, що за такої ситуації було чимало ображених партійців «ЄЦ», які почали виходити як із партії, так і з фракцій у радах різного рівня. Останній масовий вихід стався днями в Ужгородській міськ­раді.

Так, із фракції «ЄЦ» вийшли 5 депутатів: Тетяна Козак, Михайло Рошко, Ярослава Гасинець, Вікторія Тарахонич, Ольга Травіна. В принципі головним чином це чиновники, які займають певні державні посади. Якщо пригадати, то саме Балога привів у мери Віктора Погорєлова і він та його партія взяли на себе відповідальність у місті. Однак у Балоги нічого не виходило, а точніше, він просто плюнув на Ужгород і його мешканців і відрікся від відповідальності, а люди, які під його знаменами прийшли в раду і були влаштовані на бюджетні посади, просто так кинути свою роботу не могли. Постав вибір: позбутися посади заради партії або позбутися партії заради роботи. Логіка підказувала, що партія і її лідер — політичні банкрути, тому краще йти з тонучого корабля і продовжувати тягнути лямку обов’язків держслужбовців.

До речі, залишки членів «ЄЦ» уже звернулися з листом до Балоги, у якому звинувачують у розвалі фракції Володимира Чубірка, який, на думку підписантів листа, у змові з владою міста і чомусь уже вирішив йти в мери від «Єдиного центру», хоча ще жодного рішення з цього приводу не було.
До речі, така ж ситуація і в обласній раді. Вже значна частина депутатів від «Єдиного центру» пішли з фракції. На підході ще кілька депутатів. «ЄЦ» зникає з політичної карти не тільки України, а й на своїй вотчині в Закарпатті. Корабель тоне. Капітан ще намагається видавлювати з себе браваду, але всі розуміють, що насправді в нього повні штани.

Відділ політики

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат