Головним опозиціонером у Закарпатті хочуть зробити політичного банкрута Кеменяша

14.06.2013 15:16 ПОЛІТИКА

Цього тижня ряд сайтів розповсюдили інформацію про те, як Балога-старший вирі­шив відсунути закарпатських опо­зиціонерів і проштовхнути на посаду головного свого підопічного по обласній опозиції Олександра Кеменяша.


Зокрема, сайт «УА-Репортер» нагадав, що саме сьогодні, в суботу 15 червня, в Києві має відбутися об’єднавчий з’їзд об’єднаної опозиції «Батьківщина». До «Батьківщини» доєднаються «Фронт змін», партія «Реформи та порядок», «а також деякі представники Народного руху (Борис Тарасюк та інші)». При цьому кілька опозиційних партій і окремих опозиціонерів вирішили не запрошувати.

«Віктор Балога, якого просто не терпить Юлія Тимошенко, бо знає його справжню ціну, якимось чином повпливав на нинішнього лідера Арсенія Яценюка і переконав його, що в Закарпатській області об’єднану опозицію повинен очолити… Олександр Кеменяш.

Це саме той Кеменяш, який на останніх парламентських виборах зазнав нищівної поразки по округу № 70. Точніше, це була найбільша поразка опозиційних депутатів серед усіх округів, бо Кеменяш набрав удвічі менше голосів, ніж його провладний конкурент (трохи більше 30 %)», — пише «УА-Репортер».

Сайт також нагадав про розкол у «Батьківщині», який стався через її тодішнього лідера Кеменяша у 2006 році, коли в облраді половина депутатів залишили фракцію і створили свою. Також, як нагадує «УА-Репортер», на початку 2007 року в Ужгороді пройшло партійне зібрання закарпатських депутатів-бютівців усіх рівнів влади: обласної, міських, районних та селищних рад. На зібранні були присутні 70 депутатів від цієї політичної сили (а це приблизно половина всіх закарпатських депутатів-бютівців різних рангів).

Ось що писали тоді ЗМІ: «Зборам передувала та вкрай негативна ситуація, яка склалася в обласній бютівській верхівці. Перед присутніми виступили представники БЮТу багатьох міст та районів Закарпаття. Лейтмотивом їхніх виступів практично була одна тема: Кеменяш та Сербайло своїми діями «зверху» дискредитують політичну силу Юлії Тимошенко в нашій області, активно ведуть деструктивну внутрішню політику, плетуть кулуарні інтриги, намагаються розпорошити сили партії на місцях, що неминуче призведе до того, що на майбутніх дострокових виборах БЮТ принаймні на Закарпатті не набере достатньої кількості голосів. До того ж багато хто з виступаючих звинуватив обласне керівництво партії, що воно веде таємну політику, не зважає на голоси інших, приховує багато документів та партійних рішень, а в Київ звітується, що в області на партійному фронті все чудово. А представник Іршави взагалі озвучив таку річ: «Нещодавно Кеменяш мені відкрито сказав, що БЮТ — не демократична партія. Якщо бажаєте бути в демократичній партії — шукайте собі іншу…»

Також було опубліковано звернення депутатів-бютівців до лідера опозиції Юлії Тимошенко, в якому йшлося:

«За період, що минув після виборів до місцевих рад, між обласною партійною організацією та фракціями БЮТ так і не була налагоджена співпраця. Депутатські фракції перебувають у абсолютному інформаційному вакуумі щодо рішень Політради партії. Всі питання керівництвом обласної партійної організації вирішуються кулуарно. Керівники обласної партійної організації п. Кеменяш та п. Сербайло так і не змогли здобути авторитет серед членів партії та депутатського корпусу, постійно плетуть інтриги, чинять тиск на депутатів, приховують інформацію про справжній стан справ у області від центральних органів партії…

Останнім часом у засобах масової інформації пп. Кеменяш та Сербайло вдалися до оцінок, які принижують гідність окремих депутатів, обраних від БЮТ. А це, у свою чергу, призводить до розколу депутатських фракцій у місцевих радах і до падіння авторитету партії в цілому. Замість мобілізації сил, інтелектуального та організаційного ресурсу на проведення дострокових виборів дії пп. Сербайла та Кеменяша спрямовані на внутріпартійні чвари та ескалацію протистояння між окремими районними партійними організаціями й обласним керівництвом».

Тоді ж депутати висловили недовіру Кеменяшу, однак Юлія Тимошенко вже не мала часу, щоб реагувати на звернення.

«Цілком зрозуміло, що за Кеменяшем стоїть Віктор Балога, бо для нього це цілком ручна фігура. Саме Балога свого часу підтримав Кеменяша на останніх виборах до парламенту, змусивши зняти кандидатуру свого однопартійця Вегеша… Кеменяшу підтримка Балоги не допомогла, бо той також є політичним трупом, але зараз ця парочка має намір розпоряджатися опозиційним бюджетом у Закарпатті, а молодих і амбітних справжніх опозиціонерів просто розвели, мов кошенят. Цікаво, чи відомо самій Юлії Тимошенко, що її політичний ворог Балога вирішує за неї, кому очолювати опозицію в Закарпатті?» — пише «УА-Репортер» і публікує ще ряд цитат із закарпатської преси про Кеменяша, серед яких найвлучніше звучить така (від С. Ратушняка): «Ну, по-перше, Кеменяш (чи Камиш) у парламенті потрібен, як замурований унітаз. І толку від нього стільки ж. Візьміть його «бурхливе» депутатство з 2002 року (яке він купив через Балогу, а той через Довжанина по Виноградівщині). Жодного виступу і заяви. А саме для цього парламенти і створені».

І на завершення сайти нагадують, що громадський рух «Чесно» звинуватив Кеменяша, коли той був у парламенті, в тому, що він не оприлюднив свою декларацію, порушував принцип особистого голосування на засіданнях Верховної Ради і був присутній лише на 35 % пленарних засідань парламенту, проведених у 2011 році.

Крім того,   протягом 2011 року народний депутат Кеменяш був членом Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Згідно з даними протоколів засідань цього Комітету, упродовж 2011 року було проведено 27 засідань Комітету, а   Кеменяш був присутній на… одному засіданні Комітету, тобто на 4 % усіх засідань Комітету.

Якщо сьогоднішній з’їзд таки прийме рішення про призначення Кеменяша головним опозиціонером області, то це стане подарунком для влади.

ТЕГИ : Олександр Кеменяш

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат