Щороку чиновники розкрадають близько 7 млрд. доларів державних коштів

05.01.2012 15:47 ПОЛІТИКА

За минулий рік чиновники витратили через державні закупівлі мільярди гривень. Багато тендерів були досить сумнівними з точки зору крайньої необхідності. Пропонуємо добірку найоригінальніших держвитрат 2011 року.


«ЗОЛОТІ» КВІТИ

Кабінет Міністрів 5 серпня за раз придбав квітів на 2202 грн. Найдорожчими виявилися орхідеї цимбідіум по 180 грн. за штуку та цимбідіум-міні по 120 грн. за штуку, пише Gazeta.ua.

БЕНКЕТ ПІД ЧАС ЧУМИ

4 листопада на обслуговування офіційних заходів було придбано 14 325 кг м’яса і харчових субпродуктів свійської птиці. Найбільше придбали м’яса і курей-бройлерів. Не пошкодували 304 тисячі гривень із бюджету на 4,5 тонни свіжої свинини та свинячих субпродуктів. Тобто в середньому по 68 грн./кг. Качиного м’яса і гусячої печінки купили цілу тонну.

DO YOU SPEAK ENGLISH?

Нардеп від Партії регіонів Сергій Ківалов за бюджетні гроші відправив у закордонний ВНЗ свою секретарку, 21-річну модель Анну Лакарову. Національний університет «Одеська юридична академія», де вона навчається, 30 листопада за результатами тендера за 158 тис. грн. уклав договір із британським Університетом Бакінгема на послуги у сфері вищої освіти. Серед усіх студентів у відбірковому конкурсі перемогла саме Лакарова.

Міністерство внутрішніх справ 7 грудня за 5,55 млн. грн. придбало 1500 електронних перекладачів Ectaco iTRAVL з можливістю розпізнавання мови і озвучення перекладу людським голосом. Тобто один такий прилад коштував 3,7 тис. грн. Також у листопаді МВС закупило через тендер за державні кошти медичне обладнання для потреб відомства на загальну суму 2,63 мільйона гривень. Зокрема, згідно з даними «Вісника державних закупівель», придбано підводні душі-масажі по 100 тисяч гривень за комплект, три перлинні ванни по 50 тис. грн. за штуку, ванну для підводного душу-масажу з гідромасажною системою за 170 тис. грн. та систему для гідроколонотерапії за 190 тисяч гривень.

СТІЛЬЦІ У СТИЛІ БАРОКО ДЛЯ ДЕПУТАТСЬКИХ СІДНИЦЬ

Готель «Київ» Управління справами апарату Верховної Ради придбав 36 стільців за 247 тис. грн. Вартість одного стільця становить 6,857 тис. грн.

ЗОЛОТОМОБІЛЬНІ РЕЗЕРВИ НБУ

Національний банк України 14 грудня уклав угоду на придбання 30 кишенькових комп’ютерів LG P970 за 93 тис. грн. Середня вартість смартфону становила 3,09 тис. грн.

ПОЗОЛОЧЕНІ МОБІЛКИ ТА «ЗОЛОТІ» УРНИ «УКРЗАЛІЗНИЦІ»

Нещодавно служба ма¬те¬ріально-технічного пос¬-
тачання «Львівської залізниці» придбала 200 смітників ціною понад 5 тисяч гривень кожен. При цьому середня ринкова ціна вуличних урн коливається від 600 до 1000 грн. У серпні «Укрзалізниця» після розголосу в ЗМІ розірвала тендерну угоду на придбання позолочених мобільних телефонів.

КОМП’ЮТЕРИ ДЛЯ ФЕМІДИ ЗА ЦІНОЮ НОВОЇ МАШИНИ

Судова адміністрація в Полтавській області за¬купила для місцевих судів за бюджетні кошти 23 комп’ютери по 74 тис. грн., або 9270 дол. за штуку. Для порівняння, в офіційних дилерів АвтоЗАЗу автомобіль «Деу Ланос» коштує 71 тисячу грн.

Як відомо, під час держзакупівель до 15 % бюджету України, або 7 млрд. дол. осідає у чиновників.

Коментарі :


08.01.2012 21:45 Володя

Держави вже нема....Одні злодії, скоро один одного будуть оббирати.


08.01.2012 12:18 007

згоден


07.01.2012 20:36 юрій дрогобич

Я оце все прочитав і зрозумів,що оті всі педарасти-чиновники,не вибачаюся,просто знущаються над народом.Розкрадають близько 7 млрд.!!!!!державних коштів!Ну а що той безграмотний і бездарний президент Янукович,професор-хренов,не бачить що робиться,чи він в долі!Ну а той голубий Хорошковський - йому що повилазило!Генерал бля.......!!!!!Не хочу тут писати багато,бо можу дістати інфаркт.Одне - тільки сук валити наповал з допомогою АКМа!!Не бачу іншого вихода!!!Давайте посперечаємося тут!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат