Наші в Комітетах. Балога — «регіонал»

28.12.2012 17:35 ПОЛІТИКА

У парламенті вляглися пристрасті. Ніхто ні­ко­му вже писки не б’є. Нардепи затвердили календарний план роботи на січень і роз’їхалися святкувати Новий рік. У січні депутати проведуть пленарні засідання лише 10 і 11 січня. Депутат від «Батьківщини» Сергій Сас вказав, що Рада з останнього засідання в січні в пленарному режимі не працюватиме 25 днів, до 5 лютого. «Невже в нашій економічній ситуації можна місяць не проводити пленарні засідання?», — запитав він. Одним словом, обранці себе особливо на напружують в роботі.


І все ж перед зимовими канікулами депутати встигли розподілити комітети.

Всього Рада сформувала 29 комітетів та одну контрольну комісію і затвердила їх керівництво та склад. Закарпатці, котрі представляють у Верховній Раді України Закарпатську область, надалі працюватимуть у таких парламентських комісіях:

Балога Віктор, самовисуванець — член Комітету європейської інтеграції;

Балога Павло (ПР) — член Комітету з питань правової політики;

Бушко Іван (ПР) — член Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму;

Гайдош Іштван (ПР) — секретар Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин;

Ковач Василь (ПР) — Комітет із питань паливно-енер¬гетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки;

Ланьо Михайло (ПР) — член Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи;

Лунченко Валерій (Об’єд¬на¬на опозиція) — член Комітету аграрної політики і земельних відносин;

Мошак Сергій (ПР) — заступник голови Комітету з пи¬тань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики;

Пацкан Валерій («УДАР») — голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин;

Петьовка Василь, самовисуванець — Комітет із питань податкової та митної політики

Шуфрич Нестор (ПР) — член Комітету з питань бюджету.

Як бачимо, лише один закарпатець став головою Комітету — «ударівець» Валерій Пацкан. Але цікаво інше. Ми повідомляли про те, що Павло Балога в перший же день роботи нового парламенту вступив до фракції Партії регіонів. Проголосував як потрібно було «регіоналам», а потім написав заяву на вихід із фракції. Його старший брат Віктор натякнув, що «регіоналам» треба забути, що Павло був у них у фракції. Але тим не менше — Павло знову у «регіонах». У цьому вся сутність Балог. Старший Балога видав молодшого брата в оренду провладній фракції, сподіваючись не нарватися на немилість. Дивують самі «регіонали», які на це ведуться і пригріли одного з Балог.

З цього приводу нашій газеті дав коментар політик та громадський діяч Сергій Ратушняк: «Якщо влада говорить про послідовність своєї політики, то і президент Віктор Янукович, і голова обласної адміністрації Олександр Ледида не мають права проковтнути те приниження, яке звучало з вуст Віктора Балоги в період передвиборної кампанії. Це принципове питання для влади поставити на місце злочинний клан, який вибудував свою кампанію на критиці влади. А Олександр Ледида, якщо хоче довести свою впливовість, повинен також зробити все для того, щоб домогтися відставки Івана Балоги з посади голови облради».

Слово за владою. Невже вони будуть терпіти образи, як це робив Ющенко?

До речі, у парламенті цього скликання працюватимуть п’ятеро депутатів, у яких немає вищої освіти. Серед мажоритарників це представник Об’єднаної опозиції 42-річний Ігор Бриченко, який переміг в окрузі № 130 у Миколаївській області.

Він працював директором приватної фірми «Агросвіт», яка займається вирощуванням овочів. У декларації про доходи Бриченко вказав, що в минулому році заробив 6,9 млн. грн. «Я ніколи не ставив перед собою мету здобути вищу освіту. Заробляти довелося ще зі школи. Є багато аграріїв з вищою освітою, але якщо вести з ними діалог, то вони дуже далекі від сільського господарства», — заявив він.

Крім того, четверо депутатів без вищої освіти обрані за списками. Зокрема, Світлана Фабрикант пройшла в Раду під № 25 від Партії регіонів. Мустафа Джемілєв балотувався під № 12 від партії «Батьківщина». Крім того, в Раду потрапили двоє членів «Свободи» без вищої освіти: Анатолій Вітів (№ 6) та Олександр Мирний (№ 18).

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат