Більшість заробляє лише на їжу.   Обрані — на комфорт

21.12.2012 16:19 ПОЛІТИКА

Представниця Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Людмила Черенько заявила, що на сьогодні 42 % громадян України витрачають понад 60 % свого бюджету на продукти харчування. За її словами, згідно із міжнародними критеріями бідності, якщо сім’я понад 60 % свого бюджету витрачає на харчування, то вона вважається бідною.


Таким чином, майже половина українців звичайні бідняки. При цьому переважна більшість із цих бідняків — бюджетники. Тобто, медики та вчителі, які у будь-якому суспільстві вважаються елітою. А у нас влада «еліті» вже боргує зарплати на 1,3 мільярда гривень. Кажуть, що це проблема місцевих чиновників, а не центральних.

У Держфінінспекції зазначили, що серед причин заборгованості існують виплати, які не мали обов’язкового характеру, але проводилися, незважаючи на брак коштів для виплати заробітної плати. Цікава фраза «не мали обов’язкового характеру». Працювати — обов’язково, а оплачувати роботу не обов’язково. Кажуть, немає грошей у бюджеті. Брешуть. Гроші є.

— Президент Янукович схвалив збільшення фінансування утримання апарату Верховної Ради на 7,6 %, або на 66 млн. гривень, із 870 млн. гривень в 2012 році до 936 млн. гривень у 2013. На здійснення Радою законодавчої діяльності піде 516 млн. гривень, на організаційне, інформаційно-аналітичне обслуговування, матеріально-
технічне забезпече-
ння діяльності пар-
ламенту виділяється 302 млн. гривень. Крім цього, передбачено кошти на фінансову підтримку санаторно-курортного комплексу управління справами Ради у розмірі майже 9 млн. гривень. Майже 3 мільйони піде на те, щоб депутати могли публікувати статті про себе білих та пухнастих у пресі. І це при тому, що народ лише побачив, як ці обранці мнуть один одному боки.

— Як ми повідомляли, утримання самого президента Віктора Януковича в 2012 році обійшлося країні в 635 мільйонів гривень, тобто майже 2 мільйони гривень на день. А днями САД у Київській області за результатами тендера уклала нову угоду на додаткові роботи з поточного ремонту автомобільної дороги Димер — Богдани. Вартість угоди склала 11,54 млн. гривень.

Нагадаємо, дорога Димер — Богдани веде до Дніпровсько-Тетерівського заповідника, де розмістилася мисливська резиденція Віктора Януковича, відома як «Сухолуччя».

З урахуванням цієї закупівлі на ремонт автошляхів від Києва до резиденції   Януковича та доріг у самому лісгоспі вже витратили 133,54 млн. гривень.

— Лікарні для вищого керівництва країни Державного управління справами уклали нові угоди на придбання товарів та послуг на 3,41 млн. гривень. ДЗ «Поліклініка № 2» за 0,86 млн. гривень придбав автоматичний біохімічний аналізатор, комп’ютеризований тонометр і автоматизований периметр. Клінічна лікарня «Феофанія» за 2,55 млн. гривень придбала відеогастроскоп, обладнання для ендоскопії, ультразвуковий сканер. Загалом з початку 2012 року «Феофанія» провела тендери на 195,41 млн. гривень.

— Кримський природний заповідник ДУС за результатами тендера уклав угоду з ДП «Віллір» на реконструкцію форельного господарства для чиновників «Веселий». Вартість угоди склала 1,64 млн. гривень. Раніше на будівельні роботи в заповіднику за цей рік уже виділили 5,07 млн. гривень.

Сьогодні заповідник перебуває у розпорядженні Державного управління справами, яке обслуговує Президента України, Верховну Раду, Кабінет Міністрів, Апарат президента, Раду нацбезпеки та оборони й інші держоргани.

— Апарат Ради національної безпеки і оборони уклав угоду з ПрАТ «Інформаційні комп’ютерні системи» («Інком») на придбання та монтаж комп’ютерної техніки на суму 4,35 млн. гривень. Замовлено 336 одиниць техніки. Разом із тим РНБО, всупереч вимогам Мінекономрозвитку, не опублікувала вартість окремих товарних позицій.

— Регіональні управління міліції в жовтні—листопаді за результатами тендерів уклали низку угод на придбання автомобілів на 4,63 млн. гривень. Головним чином, це не дешеві автівки для патрулювання, а дорогі машини для міліцейських чиновників.

Гроші є. Але не для всіх.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат