Краще не згадувати

25.12.2020 14:00 ПОДІЇ

Перед початком 2020 року було багато поганих прогнозів. Уже наприкінці 2019-го Китай відчайдушно боровся з коронавірусом, а той почав захоплювати інші країни світу і дістався України. Але ніхто навіть не міг передбачити, що все буде так погано. Світ почав закриватися. Кожна держава намагалася відмежуватися, уряди почали вводити карантин. І тільки інфекціоністи з сумом попереджали — на нас чекає пандемія.

І ця пандемія нищила людство протягом усього року. І лише зараз, з появою вакцин, є надія на те, що невдовзі коронавірусну інфекцію буде подолано.

Чим ще запам’ятався цей рік. Якщо брати світ, то найзнаковішими стали події у Білорусі, де люди повстали проти абсолютно тоталітарного режиму. Звичайно, що тут важко уявити протести, які були би подібні до українських, бо у Білорусі занадто потужна пропаганда режиму, але масовість протестів вражає.

Ну і рік закінчується зміною президента США. Популізм Трампа вже не вражав американців. Тому перемога Байдена є логічною. Відповідно, у світі буде зміна векторів. Від Байдена очікують більшої рішучості у боротьбі з тероризмом і саме Байден повинен приструнити диктатора Путіна.

До речі, рік закінчується ще одним гучним скандалом. Путін дав команду спецслужбам вбити опозиціонера Навального, але той вижив і розповів про схему, за якою режим Путіна його вбивав. Рейтинг диктатора почав різко падати і не виключено, що йому залишилося владарювати недовго.

Щодо України, то у нас усе ще неповернуті відібрані Росією території і втішні перспективи тут не вимальовуються.

А ще у нас були місцеві вибори і вже цілком очевидно, що олігархи зміцнюють свої позиції. Тобто покращення політичної та економічної ситуації не передбачається — хтось вигрібатиме все, а комусь діставатимуться крихти з панського столу.

І все ж. Навіть астрологи кажуть, що наступний рік буде значно кращим. Ми переходимо в еру Водолія і це буде ера процвітання. Якби ж то. Вже всім хочеться, щоб світ позбувся коронавірусної зарази, щоб відкрилися кордони, щоб закінчилися війни і щоб нарешті зростав добробут.

Будемо вірити! Прощавай поганий 2020-й і привіт прекрасний 2021-й! Будьте щасливими, наші читачі!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат