Угорщина нарощує допомогу Закарпаттю

12.06.2017 14:29 ПОДІЇ

Уряд Угорщини продовжує надавати допомогу Закарпаттю. Про це на зустрічі з закарпатськими журналістами повідомив уповноважений уряду з питань координування співпраці між Саболч-Сатмар-Березькою областю Угорщини та Закарпатською областю України Іштван Грежа.


Зокрема він повідомив, що вже цього тижня за підтримки уряду Угорщини 16 сімейних лікарів пройдуть стажування в Угорській республіці, щоб познайомитися, як у цій країні функціонує система сімейної медицини.

На стажування закарпатських сімейних лікарів виділено 6 млн. форинтів.

Окрім того, Іштван Грежа повідомив, що наразі є проект по технічному переоснащенню закарпатських амбулаторій. Цей проект розрахований на 300 мільйонів форинтів.

Іштван Грежа також розповів про те, що буквально цього тижня уряд Угорщини вирішив майже подвоїти матеріальну допомогу педагогам угорських закладів Закарпаття. І якщо досі це була одноразова допомога у розмірі 180 тисяч форинтів на рік, то віднині вона зросте до 270 тисяч форинтів, що становить понад 25 тисяч гривень.

Іштван Грежа також повідомив, що існує ще ряд проектів, які Угорщина має намір реалізувати в Закарпатті і, окрім вже відомих крупних фінансових вливань у прикордонну інфраструктуру, в планах є будівництво сміттєпереробних заводів.

Іштан Грежа також розповів, що буде продовжена програма безкоштовних курсів угорської мови для закарпатців і йому дуже приємно, що є така жвава зацікавленість закарпатців до вивчення угорської мови.

Загалом, зі слів уповноваженого уряду, Угорщина має ще багато проектів із допомоги Закарпаттю, і це стосується не лише угорської меншини. Однак часто доводиться зіштовхуватися з бюрократією. «На жаль, інколи допомагати також важко», — констатував Іштван Грежа, але повідомив, що допомога Закарпаттю не припиниться за жодних обставин.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат