З середини червня можна буде їздити в Євросоюз без віз

14.05.2017 17:52 ПОДІЇ

Рада міністрів Євросою­зу затвердила безвізовий режим для громадян України. Тепер це рішення буде опубліковане і через 20 днів набуде чинності. Тобто з 11 червня українцям не потрібні будуть шенгенські візи.


На території ЄС українці зможуть перебувати до 90 днів упродовж півроку, винятки — робота та навчання в ЄС, для яких, як і раніше, потрібна буде віза.

Але є деякі умови. Окрім того, що на кордоні потрібно буде доводити мету поїздки, показу­вати фінансову спроможність і готельне бронювання, головною умовою є наявність біометричного паспорта.

Саме через це, як біля офісу Міграційної служби, так і біля Сервісного паспортного центру вишикуються черги. На жаль, часто наші громадяни не мають інформації, що потрібно, аби отримати біометричний паспорт.

Де? Оформити біометричний документ можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби, який здійснює оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, без прив’язки до місця реєстрації чи проживання. За бажанням на прийом можна зареєструватися попередньо на порталі державних послуг www.igov.org.ua, а також оформити документ через державне підприємство «Документ».

Як? Для оформлення документу слід мати з собою паспорт громадянина України та ідентифікаційний код, а для дітей — свідоцтво про народження. Крім того, для тих, хто оформлює закордонний документ не вперше, необхідно мати раніше виданий закордонний паспорт або проїзний документ дитини.

На місці слід написати заяву на отримання паспорта, сфотографуватися та пройти дактилоскопію (зняття відбитків пальців). Діти до 12 років отримують біометричний документ без відбитків пальців.

Перед оформленням закордонного паспорту необхідно також сплатити консульський збір (вартість послуг і бланків).

Скільки? За даними Міграційної служби, оформлення закордонного паспорту протягом 20 робочих днів коштує 557,32 грн. За прискорену процедуру доведеться заплатити більше — 810,32 грн. за оформлення впродовж 7 робочих днів. Зверніть увагу, що йдеться про робочі, а не календарні дні.

Водночас сервіс «Документ» пропонує оформлення біометричного закордонного паспорту за 957,32 грн. упродовж 20 робочих днів і за 1210,32 грн. упродовж 7 робочих днів.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформляється дітям на 4 роки, а громадянам віком від 16 років — строком на 10 років.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат