Зворушлива історія двох ужгородських собачок облетіла весь світ!

Евеліна Гурницька 30.12.2016 14:11 ПОДІЇ

Закарпатські, все­українські та навіть світові ЗМІ написали про неймовірну історію собачої вірності. Першим про це розповів закарпатець Денис Малафєєв.


25 грудня друзі повідомили йому, що вже дві доби у районі села Цеглівка (Тийглаш) Ужгородського району на залізничних коліях лежать дві собаки. Коли він прибув на місце, то виявилося що собачка має травмовані лапки, відтак не може піднятися з колій. Біля неї постійно перебував песик, який прикривав подругу своїм тілом, не відходив ні на крок, не підпускав нікого.

«В один момент я побачив, що насувається поїзд, і мені стало не по собі! Почувши сигнал машиніста, кобель підійшов до суки, притулився і ліг поруч з нею! Обидві тварини опустили голови, притиснулися до землі і поїзд проїхав!!! Кобель це робив другу добу поспіль! Вдумайтеся тільки!!! Він грів її дві доби, щоб вона не замерзла і щоразу піддавався небезпеці!!! Я не знаю, як це назвати — інстинкт, любов, дружба, відданість. Знаю одне — не всі люди так можуть!!! Це повчально для нас!», — написав Денис у Facebook.

Песиків, звати, до речі, Панда і Люсі, рятували представники ГО «Допоможи другу». Довелося навіть застосувати уколи зі снодійним, аби наблизитися до чотирилапих.

Як з’ясувалося, за дві доби коліями, на яких лежали поранені собаки, проїхали понад сорок поїздів! Увесь цей час Панда грів своїм теплом Люсі й охороняв її. Ветеринари діагностували в собак забої, струс мозку й набряки, обійшлося без важких травм.

Песики, на щастя, повернулися, до своїх господарів. Старша подружня пара завдяки волонтерам знайшла своїх улюбленців.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль відзначив колектив громадської організації «Допоможи другу», який врятував собак, почесною нагородою — «Золотим закарпатським ведмедиком». Нагороду вручили безпосередньо голові цієї ГО Вірі Романовій.

«Я відзначив колектив громадської організації «Допоможи другу», який врятував собак, почесною нагородою — «Золотим закарпатським ведмедиком». За те, що ці люди постійно допомагають тваринам, які залишилися без догляду, і за цю передноворічну історію зі щасливим фіналом», — зазначив Москаль.

Евеліна Гурницька

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат