Українські політика: Де щирість, а де популізм

admin 06.08.2016 07:46 ПОДІЇ

Список популістів серед українських політиків поповнився колишньою російською полонянкою Надією Савченко. Владі потрібен був герой, щоб тримати в тонусі народ і нагнітати істерію.

Влада сама створила такого героя, якою стала Надія Савченко. Всі телеефіри були лише про «героїчну патріотку Надю». Про неї розповідали як про мужню українку, яка кілька разів оголошувала голодування проти путінської системи.
Аж тут Надя вийшла на волю. Спочатку придивлялася, а потім її прорвало. Аж чемпіон із популізму Олег Ляшко налякався, бо конкурент за подіум кращого політичного популіста країни виявився дуже сильним. Та що там Ляшко, лідер «Батьківщини» Юля Тимошенко вже почала задумуватися, якого ж монстра вона «підгодувала» для своєї партії.
Для Савченко склали тезис, з якими вона вийшла в ефір. Тезиси виключно у стилі Ляшка—Тимошенко: тарифи зависокі, сільське господарство в дупі, освіта та медицина в дупі, армія в дупі, олігархи — суки, влада — суки у квадраті. Народ піддакує і кричить «Надя — наш президент!».
Соціологія почала давати Надії Савченко перше місце в боротьбі за президентське крісло. Такі цифри ще більше накручували колишню полонянку і вона почала вигадувати чергові популістські трюки. Днями на прес-конференції видала в ефір кілька міцних слів. Її ідея про те, що з лідерами ЛНР та ДНР потрібно ввічливо розмовляти, не дуже сподобалася патріотам, тому Надія Савченко після всіх популістських лозунгів на кшталт «землю — селянам», «заводи — робітникам» закінчила прес-конференцію закидом у бік Росії: «Влада Кремля зі своїм замахом на територію України нехай іде кобилі в тріщину!» І знову овації, і знову Надя вже не прокремлівська повія на зарплаті в Медведчука,а своя українська патріотка.
Щоб зміцнити популярність, вона оголосила на прес-конференції, що розпочинає голодування, поки хтось десь не почне рухатися для того, щоб звільнити українських в’язнів у Росії та ЛНР-ДНРах. Щоправда, сказала, що голодувати почне на день пізніше, бо вже поснідала перед прес-конференцією.
Скільки буде голодувати нардеп Савченко — сказати важко, бо вона сама не запропонувала механізму звільнення полонених. Хто з початком голодування Надії повинен її пошкодувати і почати звільняти українських полонених? Путін? Чи ці збоченці з ЛНР-ДНР? Як ви собі це уявляєте? Що Путін такий собі сидить у Кремлі й дає наказ звільнити українців із російських тюрем, бо Савченко від голодування геть схудла?
Хоча, можливо, в цій акції з голодуванням і буде якийсь результат. Надя зараз на піку слави і якщо за кілька днів голодування телеканали покажуть бліду і худющу Надію Савченко, яка змогла вистояти в російських тюрмах, але може загинути вже вільною в рідній Україні, то народ проклинатиме нашу владу ще з більшою силою і може винести її на вилах.
До речі, акція з голодуванням має продовження. Зокрема, в Ужгородському СІЗО двоє в’язнів на знак солідарності з Надією також оголосили голодування. Це два Михайли: Шекета та Огурцов. Про першого ми вже писали. Сучасний Робін Гуд, який може вважатися найбільшим авантюристом в історії сучасної України.
Свого часу закарпатець Михайло Шекета по всій Україні «продавав» хапугам посади. Просто представлявся високопоставленим чиновником з Банкової, обіцяв за певну винагороду посаду, брав гроші й більше не з’являвся. З його слів, таких дурників, які клювали на його пропозиції, було десятки, якщо не сотні. Сам Шекета не соромився того, що робив, бо обманював кар’єристів і хабарників. Гроші ж віддавав на сиротинці та інтернати, бо сам виховувався в інтернаті.
Його затримали в Закарпатті, коли він одягнув генеральську форму і в черговий раз розводив когось із чиновників у міліції, пропонуючи високу посаду за певну винагороду. Цікаво, що проти Шекети мало хто хотів свідчити, бо ніхто не хотів бути замішаним у справі з «купівлею» посади. Тим не менше, справу завели. Михайло Шекета поїхав у зону АТО і навіть керував партизанським загоном імені Героїв Небесної Сотні. Там продовжував «викривати» і «розводити» вже сучасних хапуг від влади. Боровся з провладною мафією і наразився на небезпеку помсти.
Як нам розповів адвокат Михайла Шекети, той сам здався правосуддю і ось уже тривалий час сидить в Ужгородському СІЗО й не розуміє, чому так затягується судова справа.
А в середу він та його колега-майданівець Михайло Огурцов, проти якого, як стверджує Шекета, також сфальсифікували справу, почали солідарне з Надією Савченко голодування. На скільки вистачить сил у в’язнів, не береться сказати ніхто.
Що дивно, обидва ужгородські в’язні переконані, що Савченко дійсно має правду і вона щиро хоче допомогти українським полоненим. Слідкуємо за подіями.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат