Найпрестижніші факультети Ужгородського Національного університету запрошують на навчання!

admin 01.08.2016 12:56 ПОДІЇ

Економічний та юридичний факультети традиційно вважаються одними з найпрестижніших та найпопулярніших в УжНУ. Для цього є всі підстави, адже випускникам цих факультетів завжди легко знайти хорошу роботу. З дипломом юриста чи економіста можна працювати майже в будь-якій установі, адже правова та економічна складова присутня всюди.

Радимо звернути увагу на те, що цього року значно збільшена кількість місць за державним замовленням та «заморожена» ціна за навчання для студентів контрактної форми навчання, що значно збільшує шанси вступу на юридичний та економічний факультети Ужгородського Національного університету.
На сьогодні до Ужгородського національного університету вже подано понад 16 тисяч заяв від абітурієнтів, але подання заяв для вступників до бакалаврату триває до 27 липня включно.
Для тих, хто вирішив обрати для себе фах юриста чи економіста, пропонуємо стислий опис факультетів.
На економічному факультеті готують економістів за програмами «бакалавр», «спеціаліст» і «магістр» за такими напрямками:
 логістика (спеціальність «Економіка»);
 митна справа та оціночна діяльність (спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування»);
 економіка підприємства (спеціальність «Економіка»);
 фінанси та кредит (спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування»);
 управління персоналом та економіка праці (спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»);
 облік, аудит і оподаткування (спеціальність «Облік і оподаткування»).
Юридичний факультет пропонує абітурієнтам можливість навчатися на спеціальностях «Правознавство» і «Міжнародне право». Сьогодні тут на денній та заочній формах навчаються понад 1600 студентів. На його 9 кафедрах працюють 11 докторів наук, професорів, 75 кандидатів наук, доцентів.
Вже з 3-го курсу навчання юридичний факультет пропонує студентам три блоки вибіркових дисциплін при формуванні навчальних програм: один для потреб цивільно-правових та господарсько-правових відносин, інший — для правоохоронних органів (кримінальне право), третій блок орієнтований на потреби органів держави та місцевого самоврядування (публічне право).
Елітною частиною юриспруденції є спеціальність «міжнародне право». Лише невелика частина вишів готує таких фахівців, які поглиблено спеціалізуються в міжнародному праві. Це підтримка зовнішньоекономічних зв’язків, транскордонного співробітництва, що для України і особливо для Закарпаття дуже актуально. Юристи-міжнародники поглиблено вивчають мови і отримують додаткову спеціалізацію перекладача.
Юридичний факультет активно співпрацює зі зарубіжними науково-освітніми установами. Так, на даний момент факультетом успішно реалізується програма співробітництва з відповідними профільними підрозділами Кошицького університету імені Й. Шафарика, Пан’європейским університетом у Братиславі (Словацька Республіка), Мішкольцського та Ніредьгазьким університетів (Угорська Республіка), Люблінським католицьким університетом (Польща) та іншими.
Для забезпечення навчальної та методичної роботи на факультеті працюють музей-лабораторія криміналістики, аудиторія-зал судових засідань, центр правотворчості, два комп’ютерні класи, кафедральні методичні кабінети, студентська юридична клініка, читальний зал університетської бібліотеки та абонемент юридичної літератури.
Ціна за навчання на юридичному факультеті від 8 000 грн.
Здобуття економічної спеціальності коштуватиме студентові дещо менше — від 7 200 грн. Тим не менше, якість навчання буде анітрохи не нижчою. Навчання тут проводять із використанням мультимедійних засобів та сучасних методик.
Серед випускників економічного факультету чимало як теперішніх, так і колишніх керівників області, банкірів, депутатів, відомих підприємців. Майбутні випускники мають всі шанси бути на голову вищими за нинішніх топ-менеджерів, фінансистів, політиків. Адже вже з цього року на факультеті запроваджують нові спеціалізації, факультет слідкує за світовими тенденціями, а самі студенти мають можливість навчатися за обміном у різних країнах світу.
Вже 16 років у структурі економічного факультету існує Бізнес-центр, який займається професійною освітою як студентів, так і науковців. Тут розробляють бізнес-плани, проекти спільно з американськими та британськими університетами. А нещодавно з’явився ще один підрозділ: TempusInnolab — інноваційна лабораторія, яка займається новітніми процесами і допомагає студентам осягнути інновації у світовій економіці.
Все це влаштовано для того, щоб випускники чи навіть ще студенти економічного факультету могли знайти бажану роботу. Така політика дає свої результати — вже на 4-му курсі більшість студентів факультету працевлаштовані і мають вільне відвідування університету (гнучкий графік навчання). Співпраця з багатьма фінансово-кредитними і банківськими установами в Закарпатті дає можливість керівництву факультету проводити моніторинг вакантних місць і організовувати співбесіди студентам із працедавцями.
У факультету міцні зв’язки з європейськими вишами. Студенти останнім часом почали навчатися за програмою академічної мобільності (Erasmus+). Один із них щойно повернувся з Литви, а двоє студенток — із італійського університету Фоджія, де вчилися один семестр. З вересня запланований від’їзд двох студентів на навчання в Канаду. Окрім того факультет має хороші зв’язки зі словацькими університетами, зокрема Університетом економіки у Братиславі, економічним факультетом Кошицького технічного університету (факультет у рейтингу економічних факультетів Словаччини на першому місці). Також ефективним є співробітництво з університетами Угорщини, США, Великобританії, Польщі.
Загалом, яку би спеціальність не обрав для себе майбутній студент — економічну чи юридичну, це буде хороший вибір і серйозна інвестиція в майбутнє.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат