Удесяте в Ужгороді зустрілися «Березневі коти»

Наталія Каралкіна 03.04.2015 14:05 ПОДІЇ

10-й фестиваль «Березневі коти» вже не акцентував увагу на еротичній складовій. Цього року на фестивалі мистецтва і любові в Ужгороді представили новий проект «Плахта», яким «прикрили» еротику. Картини 28 митців, які взяли участь у проекті, були не такими відвертими, як попередні роки.


«Березневі коти» тривали в Ужгороді з 27 по 29 березня й охопили все місто. Після відкриття фесту в «Галереї Ілько» «коти» перейшли до обласної бібліотеки, де продовжили читати власні твори. Під час «Рефлексій Х» «коти» згадували початок фестивалю. Літературна складова «БК-10» також включала марафон «Слововиця» та виступи письменників у різних закладах міста.

Цього року вперше на фестивалі побував міжнародний фестиваль відеопоезії «Cyсlop». Також 28 березня відбулися виступи відомих письменників Юрія Андруховича і Мікловша Надя, який приїхав на «БК» з Угорщини. Андрухович презентував свою нову книжку «Тут похований Фантомас».

Театральна складова фесту була представлена виставою «Лісістрата», яку до Ужгорода привіз мукачівський театр. У третій фестивальний день тривала дискусія «Любов-війна». Майже всі події цього дня були в «Галереї Ілько». Після дискусії учасники фестивалю зустрілися з Андрієм Любкою, Томашем Деяком на презентаціях їхніх творчих доробків. А вечірку-закриття   вже традиційно провів «Chicarrones Shator».

Наталія Каралкіна

ТЕГИ : Березневі коти

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат