Пам’ятник ромові з мітлою   в Мукачеві: приниження   людської гідності?

11.09.2015 15:52 ПОДІЇ

 

Закарпатські активісти обурені встановленим пам’ятником ромові, який підмітає вулиці в Мукачеві. Вони вважають, що мукачівська влада в такий спосіб принизила гідність ромського населення.  


«Ініціатори проекту Андрій і Віктор Балоги, очевидно, сподівалися залучити до своєї акції ширше коло уваги. Їм удалося. Пам’ятник Ромо­ві-Двірнику цинічно вста­новили на перехресті ву­лиць, де починається ромський табір. Тепер, як тільки ром виходить із дому, він відразу бачить своє місце в житті. Очевидно, роми, в поданні авторів ідеї, можуть тільки прибирати вулиці, постійно залишаючись у тіні. А що говорити про тих ромів, які працюють учителями, лікарями, художниками, музикантами, перекладачами, юристами?   Ми починаємо флеш-моб проти дискримінації ромів, підтримайте нас! « — написала на своїй сторінці у Facebook активістка Наталія Козир.

До її заклику вже приєдналися кілька громадських організацій. Люди фотографуються з мітлою, щоб у такий спосіб продемонструвати абсурдність нового пам’ятника.

«Це не пам’ятник, це жалюгідна подоба задобреної подачки перед самими виборами. Ну запитайте нарешті в самих ромів, чого вони хочуть, дізнайтеся їхні реальні потреби, поговоріть із ними!» — написав у Facebook Олег Григор’єв, регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області.  

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат