Кошице відкриває Закарпаттю світ за вигідними цінами

Евеліна Гурницька 26.06.2015 15:03 ПОДІЇ

Квиток до Мілана вартує 15 євро, до Лондона — 30.

Сусіднє словацьке Кошице давно відкриває закарпатцям можливість цікавого туризму, щоразу запроваджує щось нове, а також пропонує дуже вигідні пропозиції для подорожей. Саме у цьому місті знаходиться найближчий до області міжнародний аеропорт, звідки можна летіти до Лондона (квиток від 30 євро в один бік), до Мілана (від 15 євро в один бік), а   віднедавна і до Києва (70 євро в один бік).

За словами   заступника голови правління компанії «Аеропорт Кошице» Томаша Янчуша, літаки курсують і до Братислави, Праги, Відня, а з великих аеропортів Чехії і Австрії вже можна прямувати у понад 200 різних напрямків світу. Влітку курсують і чартери від туристичних компаній — до Туреччини, Болгарії, Тунісу, Єгипту, Греції та інших країн. Пан Янчуш радить закарпатцям порівняти ціни на путівки від словацьких і українських турагентств, буде очевидно, що саме у Словаччині можна знайти вигідніші пропозиції.

Ще одна з причин їхати до Кошице — спорт, адже місто офіційно отримало статус «Європейське місто спорту 2016». Як зазначив під час прес-конференції в Ужгороді представник кошицького міського голови з питань співпраці міста Кошице з містом Ужгород та Україною Едуард Бураш, з міського бюджету Кошице виділяється 7,5 мільйона євро для розвитку спорту. У жовтні 2015 року ужгородські малюки разом зі словацькими дітьми братимуть участь у Дні спорту в Кошице. Зараз гроші вкладатимуться в інфраструктуру, для обладнання шкіл, стадіонів. У 2016 році тут очікується багато цікавих для туристів спортивних активностей.

Також Кошице працює і в соціальному напрямку — у липні дітки з АТО, які зараз мешкають в Ужгороді, поїдуть на відпочинок до Кошице. Крім того, у квітні в Кошице проходили Дні України, наступного року планується подібна акція у ще більших масштабах.

Янка Буріанова, генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді, на прес-конференції висловилася, що її дуже тішить налагодження стосунків між Ужгородом та містом Кошице.

Евеліна Гурницька

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат