Притулок «Явірник», який знищив   вогонь, відновлять волонтери

30.04.2015 18:04 ПОДІЇ

Днями в закарпатських ЗМІ поширилася інформація про випадок, що стався на минулих вихідних — пожежу в туристичному притулку «Явірник» (Великоберезнянський район), який був збудований ще у 1936 році. Про ситуацію та подальші плани щодо реконструкції «Явірника» Zaholovok.com.ua розповів відомий закарпатський фотограф та мандрівник Ігор Меліка.


25—26 квітня відбулася акція з облаштування території навколо притулку «Явірник». До цього часу членами ГО «Туристичне товариство «Карпатські стежки» вже проведено ряд робіт — 21 березня та 3 квітня. Це була перша масова акція, в якій взяли участь волонтери зі Львова, Івано-Франківська, Калуша, Ужгорода, Мукачева та з Великого Березного. На Явірник було доставлено та розвантажено камінь і щебінь для подальшої реконструкції будівлі.

«Близько полудня в ході робіт раптово зайнявся дах будинку, який був у передаварійному стані (цей факт підтверджують і місцеві жителі). Потужні пориви вітру перебороли будь-які спроби загасити вогонь всіма доступними засобами. Ніхто з присутніх не постраждав. Загалом пожежа особливо не вплине на подальший хід реконструкції, адже згоріло фактично те, що не підлягало відновленню і потребувало заміни: старі гнилі й трухляві дерев’яні конструкції, які вже давно потребували ремонту. Кам’яна ж основа будівлі значних ушкоджень не зазнала», — зазначив Ігор Меліка.

З метою реконструкції притулку нова покрівля та деревина були закуплені на меценатські кошти ще в березні цього року. Під час реконструкції будівлі збереження оригінального стилю притулку буде також враховане. Як запевняє комендант притулку, до кінця поточного року будівництво завершать, а унікальний історичний притулок зможе приймати у своїх оновлених стінах любителів активного відпочинку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат