Новий начальник обласної   міліції обіцяв нещадно позбуватися хабарників у погонах

07.03.2014 13:53 ПОДІЇ

Але місцеві активісти заставили його написати заяву на звільнення.

Новопризначений начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Василь Турдай з огляду на останні події підтвердив, що довіра до міліції в суспільстві майже нульова, тож основним своїм завданням вважає — відродити цю довіру. Тому найближчим часом можна очікувати як кадрові зміни, так і звільнення. Вже на сьогодні в області рапорти на звільнення подали близько 35 працівників. Нові вимоги будуть висунені й до роботи служби ДАІ. Полковник Турдай обіцяє нещадно позбуватися хабарників у погонах. Водночас за дрібні порушення ПДР водіїв не штрафуватимуть, а для початку попереджатимуть, запевнив головний міліціонер області.

До керівництва в міліції повинна прийти молода здорова команда, якій довіряють люди. Про це під час своєї першої зустрічі з журналістами заявив головний міліціонер області Василь Турдай. За словами полковника, міліція наводитиме лад у області спільно з громадськістю. Планують оновити й склад Громадської ради при УМВС, куди ввійдуть представники громади. Всі ці новації мають зробити роботу міліції прозорою, переконаний новий очільник обласної міліції.

Василь Турдай не залишив осторонь і питання нашумілої справи Нагірного, зазначивши, що його вини як начальника відділу в тому, що винний залишився не покараним, не було. Оскільки зараз справа перебуває на стадії розслідування, а Нагірного розшукує Інтерпол, полковник міліції запевнив, що доведе розслідування до кінця. За його словами, міліціонери зробили все для його затримання. Натомість суд у підсумку змінив запобіжний захід, «зав’язавши» руки правоохоронцям...

Наступного дня після прес-конференції до стін УМВС України в Закарпатській області підійшло кілька десятків чоловіків, в основному, у камуфляжі, предствники різних організацій, що входять до складу ужгородського Євромайдану. Новопризначений керівник обласної міліції вийшов до пікетувальників. Після цього Василя Турдая повели на площу Народну, де вимагали від полковника написати заяву на звільнення. Останній намагався переконати активістів, однак ультиматум пікетувальників зводився до одного — або рапорт або стовп, маючи на увазі аналогічний сценарій, за яким два тижні тому «Правий сектор» прив’язав скотчем начальника Чопської митниці Сергія Харченка. Зрештою Василь Турдай написав рапорт. Свій вчинок він прокоментував так: «Мені не дали можливість висловитися. Єдине, що дали, так це аркуш із вимогою написати рапорт. Що я і зробив. Протистояти громаді я не хочу. Але сьогодні на площі зібралися 100—150 осіб. В області проживає 1 млн. 200 тис. закарпатців і я не думаю, що це думка всіх закарпатців. Якщо міністр прийме мою відставку, я піду. Я рапорт написав під примусом громадян».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ФРОНТ ОПОРУ також   звинуватив Балогу у замовленні тиску на начальника міліцї Турдая

Бойовики на замовлення Балоги силою зняли новопризначеного начальника обласної міліції

Коментарі :


08.03.2014 17:48 горец

Інтересно, а як то мож нещадно позбутися самого себе ?!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат