Закарпатці нарікають на завищені рахунки за спожитий газ

28.11.2014 17:34 ПОДІЇ

На Закарпатті зафіксовані випадки завищення обсягів споживання газу. Мало того, що блакитне паливо цього року недешеве, ще й ціни за користування неправомірні.

До редакції «РІО» звернулися пенсіонери з Ужгорода, яким завищили обсяги спожитого газу удвічі. Крім того людей попросили персонально з’явитися в «Закарпатгаз» для з’ясування обставин. Деякі зі споживачів Берегова, Мукачева, Іршавського та Виноградівського районів не стали чекати пояснення від газовиків і звернулися зі скаргами до Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Люди зазначають про неправомірні дії працівників ПАТ «Закарпатгаз», пов’язані з проведенням періодичних перевірок лічильників газу та нарахуванням заборгованості за спожитий природний газ.

На виконання рекомендацій відділення Товариство здійснило вказаним заявникам перерахунок плати за спожитий природний газ у бік зменшення на суму 22 тис. 259 грн. З початку 2014 року відділенням розглянуто 2 справи про порушення ПАТ «Закарпатгаз» конкуренційного законодавства та надано 13 рекомендацій щодо припинення дій з ознаками таких порушень, — повідомляє прес-служба Закарпатського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету.

ПАТ «Закарпатгаз» інформацію про завищені рахунки не спростовує, пояснює це технічними нюансами. Щоб надати споживачеві платіжний документ до оплати, необхідно отримати його показник лічильника та на різницю з показником минулого періоду виписати рахунок. Контролери Товариства не зобов’язані та не в змозі забезпечити обхід усіх споживачів кожного місяця й тим паче в останній його день. Тому «Закарпатгаз» може нарахувати абоненту плату за середньодобовим споживанням контрольної групи споживачів за недообліковані дні місяця.   І таким чином надає споживачеві рекомендовану до оплати кількості газу за повний розрахунковий період, — пояснюють у відомстві. Донарахування дійсно не завжди відображає фактичне споживання природного газу, оскільки не враховує похибку на економію, відсутність удома, температурний режим, ККД газових приладів, оснащення оселі термоізоляційними матеріалами та інші фактори. Однак перевищена кількість буде зарахована на наступний місяць авансом, тому що оплата обліковується і відображається в особових рахунках. Якщо виникають проблеми чи неточності, закарпатців просять звертатися до «Закарпатгазу».

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат