Міністр МЗС Чехії відкрив Почесне консульство в Ужгороді

31.10.2014 18:04 ПОДІЇ

Любомир Заоралек, міністр закордонних справ Чеської Республіки в рамках робочого візиту на Закарпаття взяв участь у відкритті Почесного консульства Чеської Республіки в Ужгороді.

Почесним консулом Чеської Республіки в Ужгороді став Отто Ковчар. Консульство працюватиме в Ужгороді на вулиці Грушевського, 62. «В Чехії є чимало громадян, які хочуть побувати в Ужгороді, їх вабить місто, його архітектура. Тут частина нашої спільної історії. В першу чергу Почесне консульство надаватиме допомогу нашим громадянам. Також воно стимулюватиме розвиток і гуманітарної сфери», — зазначив високопосадовець. Крім того, пан Любомир висловив припущення, що відкриття Почесного консульства в Ужгороді лише покращить взаємовідносини Закарпаття з Чехією.

У рамках свого візиту міністр закордонних справ Чеської Республіки також відвідав ЗОШ № 3 та прочитав лекцію студентам УжНУ.

Також стало відомо, що Чехія у листопаді «запускає» роботу п’яти візових центрів. В Ужгороді такий візовий центр планують відкрити 10 листопада.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат