В Ужгороді презентували першу наукову працю українських та угорських дослідників

08.03.2013 13:19 ПОДІЇ

У Генеральному кон­сульстві Угорщини в Ужгороді презентували першу спільну українсько-угорську накову працю.

Цю працю підготували на¬уковці Угорського інституту міжнародних відносин та Регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень у м. Ужгороді. Спільний науковий доробок підготовлено за матеріалами міжнародної конференції «Майбутнє України після парламентських виборів 2012 р.», яку організували та провели в Будапешті дві вищезгадані установи та Центральноєвропейський університет. У науковому виданні безпосередньо розглядається тема українсько-угорських відносин.

Під час презентації видання в Ужгороді Генеральний консул в м. Ужгороді Йожеф Бочкаї зазначив, що українсько-угорські відносини розвиваються, про що свідчить ряд успішних проектів і в Закарпатті, які втілені в рамках програми Східного партнерства. Мова йде про співпрацю як у соціально-економічній, так і в культурній площині. А співпраця на науковому рівні, за словами Йожефа Бочкаї, є однією із найважливіших у взаємовідносинах двох країн. Генконсул також повідомив про проведення ще однієї наукової конференції в Будапешті, яка запланова на травень і основна тема якої — Україна.

Насамкінець дипломат висловив сподівання, що 2013 рік стане не менш плідним у відносинах двох країн.
Директор регіона¬льного філіалу Національного інституту стратегічних досліджень у м. Ужгороді Світлана Мітряєва, яка до того ж є одним із упорядників першого спільного наукового видання, відзначила як рівень проведення конференції, так і її важливість і для Угорщини, і для України. Пані Світлана Мітряєва також повідомила про ініціативу Національного інституту стратегічних досліджень створити експертний майданчик між двома країнами для детального обговорення українсько-угорських відносин на міждержавному рівні.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат