Закарпатці одними з перших матимуть можливість отримати біометричні паспорти

Людмила Федоришина 01.03.2013 15:25 ПОДІЇ

Закарпатська область стане однією з перших, де почнуть видавати біометричні паспорти. Хоча закон стосовно нових біометричних паспортів набув чинності ще наприкінці минулого року, відсутність підзаконних актів трохи пригальмовує процес початку їхнього оформлення.


Наразі видача паспортів проводиться за старою системою. «Ми будемо одними з перших, хто почне видавати такі паспорти», — повідомив під час прес-конференції начальник ГУ Державної міграційної служби в Закарпатській області Ігор Михайлишин. Ігор Володимирович наголосив, що отримання паспорта нового зразка з біометрикою не є обов’язковою процедурою і здійснюється воно виключно за власним бажанням отримувача.
Начальник ГУ Державної міграційної служби України в Закарпатській області відзначив також, що нині Закарпатська область найкраще забезпечена ДІС (12 підрозділів у області), які забезпечують видачу паспортів. Торік в області було видано 35 400 паспортів громадянина України.

Також пан І. Михайлишин повідомив про нові повноваження ГУ Держміграцслужби України в Закарпатській області, які перейшли від УМВС — з січня служба займається також оформленням та видачею закордонних паспортів. Лише за січень у обласному підрозділі служби оформлено понад 4 тис. закордонних паспортів.

За словами начальника служби, термін виготовлення закордонного паспорта складає 30 днів. Пришвидшений варіант — до 10 днів. Що стосується вартості закордонного документа, то за словами Ігоря Михайлишина, тут враховані три позиції: державне мито — 170 грн. (у пришвидшеному варіанті подвійна вартість), надання послуг при оформленні паспорта — 87 грн. (у пришвидшеному варіанті подвійна вартість), бланк — 120 грн. (у пришвидшеному варіанті подвійна вартість). Таким чином, закордонний паспорт на сьогодні вартує 377 грн.

Людмила Федоришина

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат