Спасибі Азарову за чистий Ужгород і вкручені лампочки...

02.03.2012 15:56 ПОДІЇ

Прем’єр-міністр України Микола Азаров нарешті добрався до Закарпаття. Нагадаємо, що у планах прем’єра відвідини нашої області були вже давно.

За візит Азарову подякує напевно чи не кожен ужгородець, адже якби не він, купи брудного снігу ще невідомо доки «прикрашали» би центр міста. Імовірно в останній момент ужгородська влада дізналася, що Микола Янович не проти прогулятися містом, тому «мер-комунальник» влаштував працівникам ЖРЕРів прибирання нон-стоп. Людей у жовтих жилетках з лопатами в руках і вночі, і з самого ранку можна було бачити на центральних вулицях — відповідно до маршруту пішої прогулянки прем’єр-міністра.    

Першим пунктом у програмі Азарова значилася лекція у драмтеатрі, яку він там провів студентам чотирьох вузів і куди, до речі, прибув без запізнень. До питання безпеки високопосадовця підійшли відповідально, студентів зібрали за дві години до початку заходу, провівши, за словами деяких із присутніх, попередній інструктаж і пропустивши кожного через металошукач... Лекція тривала годину, після чого прем’єр здійснив невеличку прогулянку. Кортеж зустрів його біля першої школи. Для цього, до речі, попереднього дня на набережній були спиляні залізні стовпи, які пообіцяли одразу після візиту приварити назад...

Другий пункт програми глави уряду — огляд реконструйованої дамби поблизу Невицького. Потім Азаров відвідав підприємство «Еліт Вуд», яке займається деревообробним виробництвом, а також виготовленням паркету, покриття для підлог, меблів. «Сказав би, що воно є високотехнологічним: 95 % напівфабрикатів експортуються. І в той час ми завозимо з-за кордону меблі на суму 800 млн. доларів», — прокоментував Микола Азаров. Оскільки підприємство є доволі конкурентним, зарплата працівників у тисячу гривень є низькою. Прем’єр бачить низку проблем, які треба вирішувати: «Недопустимо, щоб закривалися малі підприємства, але не може бути і підприємств з такою низькою рентабельністю.   Не можна забувати і про енергоефективність, бо питання вартості газу є питанням життя і смерті, тому треба знижувати ціну на газ або відмовлятися від нього», — сказав прем’єр-міністр.

Повернувшись до Ужгорода, прем’єр провів нараду. На засіданні крім закарпатців були присутні представники Львівської, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей. Розглядали питання протипаводкових заходів та енергоефективності лісопереробних підприємств. Прем’єр-міністр наголосив на причинах руйнування дамб та хибному плануванні водоканалів. Наразі на Закарпатті залишаються недобудованими 79 об’єктів, які постраждали після паводка 2008 року.

Проблемним залишається і питання відшкодуванння коштів. Люди отримують грошову компенсацію і продовжують будувати житло на тому ж місці. Азаров каже, що треба уникати такої безконтрольності й перш за все страхувати власне майно. Щодо системи оповіщення, то досвід закарпатців із цього питання прем’єр порадив запозичити й сусіднім регіонам. Важливо також не допускати незаконного вирубування лісів.

ТЕГИ : микола азароввіктор погорєлов

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат