Вухо за вухо

20.07.2024 18:52 ПОЛІТИКА

Це подія світового масштабу. Бо мова йде про владу найпотужнішої країни світу. Екс-президент США Трамп, який наразі знову змагається за те, щоб стати президентом, виступав перед великою публікою. Вимовляв типові популістські промови, розмахував руками і мотав головою. Така холерична поведінка його і врятувала. Трамп мотнув головою у той час, як йому в скроню летіла куля. Куля зачепила лише вухо Трампа. Одним словом, відбувся переляком.

Стрілка, який колись був прихильником Республіканської партії, яку представляє Трамп, а тепер став антитрампістом, ліквідували. Хлопець мав злість на республіканців і вирішив застрелити Трампа. Але не влучив. І загинув сам.

Але суть всієї цієї історії зовсім в іншому. Як кажуть політологи: «Стріляли в Трампа, а влучили в Байдена». Бо рейтинг Трампа після замаху значно виріс і тепер вже йому нічого не заважає стати знову президентом США.

І зараз ми повинні робити з цього висновки. Бо Трамп не є великим прихильником України і постійно в своїх передвиборних промовах каже, що у випадку його президентства війна в Україні закінчиться, бо він просто перестане надавати нам допомогу і змусить у такий спосіб сісти за стіл переговорів з окупантами. На яких умовах будуть ці переговори – ми вже знаємо. На російських. Бо окупанти вже заявили, що готові до переговорів, але однозначно вони забирають собі Крим та всі окуповані на сьогодні області.

Ну і ще одна новина, яка налякала верхівку України. Трамп оголосив, що у випадку обрання його президентом віце-президентом стане Джеймс Девід Венс. Українські політики від влади згадують висловлювання від Венса, коли він казав, що не дав би ні одного долара Україні і чому взагалі у США мають цікавитися Україною.

Та це такі лякалки. Наша влада розуміє, що ми повністю залежні від США. І як там вирішать, то так і буде. Але наші політики не договорюють ці фрази, які говорив Венс до кінця. Раніше Венс був противником Трампа і навіть виголошував зневажливі фрази щодо нього: «Я завжди був проти Трампа. Він мені ніколи не подобався». «Боже, який же він ідіот!». «Він мені здається негідником».

А зараз він став правою рукою Трампа. І ось чому Венс так холодно почав говорити про Україну. Лише дві його цитати: «Владімір Путін – злий чоловік, але залиште подалі від мене награну прихильність до України – корумпованої країни, якою керують олігархи, і яка настільки ж близька до функціональної демократії у 2022 році, як Афганістан у 2021, коли Байден віддав його Талібану». (2022 рік)».

«Я понад рік стверджую, що уряд України корумпований, і йому не можна довіряти належне відстеження нашої зброї. … Ми просто не маємо уявлення, куди поділася велика частина наших грошей для України. Корупція вийшла з-під контролю. Це ще одна причина відмовитися від подальшої допомоги». (2024 рік)».

Ось і все. Біда не у Венсі та Трампі. Біда у нас. Ми ніяк не можемо здолати корупцію і навіть під час війни, коли тисячами гинуть наші хлопці, захищаючи рідну землю, наші чиновники крадуть і крадуть. Мільйонами. Мільярдами. Беруть хабарі та відкати. Щотижня можна почути, що той чи інший чиновник відмив купу грошей на держзамовленнях для війська і купив собі якусь віллу в закордонні.

То ми хочемо інтегруватися в Євросоюз та НАТО? Ми хочемо бути з демократичними країнами? То давайте вести себе так, як ведуть себе цивілізовані люди і давайте дотримуватися законів нарешті. Інакше виявимося ізольованими і наодинці. А це капітуляція і втрата незалежності.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат