Як не помилитися

19.07.2019 20:11 ПОЛІТИКА

У неділю нам знову потрібно робити вибір. Чомусь після кожних виборів уже через короткий час ми часто розчаровуємося в тому чи іншому політику або партії. Чому так стається?

Можливо, ми про сто занадто віримо рекламі та солодким обіцянкам? Чи робимо вибір поспіхом або пливемо за течією і голосуємо так, як усі. Як не помилитися?

Варто просто трошки самостійно дещо проаналізувати. Цього разу ми обираємо представників до парламенту. По містах і селах тотальна реклама деяких кандидатів та партій. Хто вони? Невже, якщо їх багато на білбордах і під ними гарні лозунги, то це і є ті, за кого потрібно голосувати? А може, краще зробити паузу і задуматися: так ти вже протирав штани в парламенті, чому не запам’ятався хоча би якимось яскравим виступом з трибуни, якщо вже руки не дійшли до справ на користь області? Або це: так ти разом з братом уже накралися в області, то невже йдеш до парламенту, щоб накрастися ще й там? Або: так ти, хлопчику, лише школу недавно закінчив, як ти будеш у парламенті писати закони?

Ми повинні трошки мати інформації про кандидатів, проаналізувати їхні можливості й зроблені справи, знати їхню здатність до законотворення і лише тоді зробити вибір.

Нам у редакцію телефонувало багато ужгородців, які питали, а чому немає списків усіх кандидатів, бо навіть неясно, хто балотується до Верховної Ради, а на білбордах всього 5—6 прізвищ.

ОВК не надавала нам повноважень друкувати кандидатів з їхніми біографіями та програмами. Тим не менше, у цьому номері ми подаємо хоча би список по округу № 68, який охоплює Ужгород та Ужгородський район. Почитайте і зробіть той вибір, який вам ближче до серця.

І пам’ятайте, обравши депутата, ми надаємо йому право представляти нас у законодавчому органі країни. І нам не повинно бути за нього соромно. Гарного голосування!

Отже коротко нагадати, хто ж балотується в нардепи по округу № 68 з центром в Ужгороді з коротенькою характеристикою кандидатів. За основу взято аналітичний матеріал видання Prozak.info.

В окрузі № 68 зареєстровано 17 кандидатів.

Першим в списку йде Андрій Андріїв. Рідний брат мера Ужгорода. Уродженець села Конюхів Львівської області. Своїми «бігмордами» обклав увесь Ужгород. Під час кампанії «влип» у скандал з травмованою дитиною. Саме навколо прізвища Андріїв найбільше розмов про підкупи виборців.

«Всім відомо, що Андріїв навчався в Одесі на харчовика, а потім приїхав на Закарпаття і влаштувався на митницю. Це була золота пора митників, коли вони навіть за зарплатами не ходили. Замість боротьби з контрабандою, Андріїв обзавівся магазином електроніки «Євротек» і саме там продавали техніку сумнівного походження. Ну а далі було вигідне одруження на бухгалтерці АТП і, як кажуть, жити стало веселіше», — пише про нього в аналізі кандидатів цього округу видання Prozak.info.

Наступним у списку йде представник угорської меншини Йосип Борто. Це доволі порядна людина, не замішаний у скандалах, має управлінський досвід, бо нині є заступником голови Закарпатської облради.

Далі в списку йде Ігор Ващенко. Майже не проводить агітаційної роботи. Йде від партії націоналістів «Свобода».

Далі йде Михайло Ващинець. Його висунула «Батьківщина». На сайті ЦВК написано, що він тимчасово не працює. Ну і є уродженцем Берегова.

Наступний у списку кандидатів — Мирослав Гісем. Під час виборчої кампанії ЗМІ провели опитування ужгородців щодо того, яким повинен бути кандидат. Більшість сказали, що, в першу чергу, це повинна бути порядна людина, а також бути управлінцем, мати діловий чи юридичний досвід і бути патріотом краю. Так от, цей кандидат найкраще відповідає цим критеріям. «Гісем не помічений в жодному корупційному чи якомусь іншому скандалі; освічений — хороша вища освіта, керівник-управлінець. Всі в Ужгороді знають Мирослава Гісема як засновника першого закарпатського банку і нині він є досвідченим фінансистом та інвестором. Щодо патріотизму, то тут також усе на вищому рівні, бо Гісем інвестує в Закарпатті і у нього чи не в єдиного кандидата в програмі робиться акцент саме на розвиток Закарпаття», — пише про цього кандидата Prozak.info.

Далі йде Роберт Горват — уродженець Перечинщини. Він є чинним нардепом і у Верховну Раду пройшов саме по цьому округу. Він представляв партію Петра Порошенка «Соліданість». Зараз проводить найдорожчу виборчу кампанію і його рекламою обкладене все місто. Але останнім часом Роберт Горват став героєм кількох скандалів. Зокрема, Роберт Горват став відомим на всю Україну після скандалу із землями «Леанки». Останнє виноробне держпідприємство України втрачало статус і в дивний спосіб роздерибанило свої землі. Землі «Леанки» були роздані 600 людям, які одночасно потім через одного й того нотаріуса віддали їх у користування іншим людям. Частково ці землі таким чином стали власністю фірми «Континент», стосунок до якої має донька Горвата.

Центр Розслідувань України зняв про це цілу передачу і ця програма дуже вдарила по іміджу Роберта Горвата.

Наступним у списку йде Іван Данацко. Громадський активіст. Проводить агітацію виключно в соцмережах.

Олександр Ігнат. Його висунула симпатична партія мера Львова «Самопоміч». Підприємець. Його мало на білбордах, але досить активний на Facebook.

Діана Кайнц. Є співвласником житлово-будівельного кооперативу з дивною назвою «Монако Сьютс». Доцент кафедри міського будівництва. Відома тим, що розробила проект ландшафтного дизайну для Ужгородського альпінарію. Але зараз цей альпінарій просто в жалюгідному стані.

Олександр Пекарь. Йде від «Слуги народу». Йому всього 27 років і він працює на «Гроклін-Карпати». Управлінського досвіду немає.

Олександр Пересоляк. Гомадський активіст. Свого часу очолював Громадську раду при Ужгородській міськраді. Але не має управлінського досвіду.

Андрій Погорєлов. Активний прихильник одіозного Віктора Медведчука. Йде від партії «Опозиційна платформа — За життя». Тобто, розраховує на проросійський електорат.

Михайло Савчин. Йде від «Голосу» Вакарчука. Професор кафедри УжНУ. Добре розбирається в законодавстві. Управлінського досвіду немає.

Павло Федака. Редактор газети «Трибуна», викладач у коледжі. Є активним противником мера Ужгорода Богдана Андріїва і всю кампанію побудував на критиці нинішнього мера та інших мародерів, які грабують місто. Патріот і боєць.

Михайло Фединець. Йде від партії Віктора Балоги «Єдиний центр». Соратником Балоги є давно. Очолював Ужгородську райраду. Наразі займається аграрним бізнесом.

Юрій Чижмарь. Є чинним депутатом Верховної Ради. Входить до фракції Радикальної партії Ляшка. «Добре знається саме в юриспруденції. Має хороший управлінський досвід — очолював Тернопільську ОДА. Мінусом є те, що за 5 років нинішньої каденції нардепа дуже рідко відвідував Закарпаття і не переймався поточними проблемами Ужгорода та краю. Наразі проживає в Києві. Свого часу потрапив у скандал. Розлучився з дружиною і почав зустрічатися з дівчиною, хлопець якої вилив Чижмарю в очі кислоту, через що ледь не втратив зір», — пише Prozak.info.

Юрій Яцина. Головний лікар Закарпатської обласної клінічної лікарні. Намагається ні з ким не конфліктувати, хоча часто є в скандальній суперечці з лікарем-урологом Біляком.

Коментарі :


22.08.2019 10:30 Рома

Такого не может быть в нашей области


19.07.2019 18:30 freedom

Не можна допускати тотального панування будь-якої партії, зокрема «Слуги народу». Надмірна влада однієї партії створює ризик диктатури. Крiм того, «Слуга народу» не має виразної зовнішньополітичної позиції, icнують ризики здачi суверенітету Путіну. Тобто те саме, що рiзнi опозицiйнi блоки з платформами роблять вiдверто. Спiльники Януковича, такi як Портнов, Клюєв та iншi пiдняли голову пiсля обрання Зеленського. Також не можна довiряти бабi Юлi, яка теж не проти загравати з Путiним. поРОШЕНкiвський кишеньковий ПЕС - це продовження корупції, яка набула нечуваних масштабiв за роки попереднього президента. Вакарчук з його «Голосом» - такий самий вiртуальний «кiт у мiшку», як i «Слуга народу». Висновок: на виборах треба пiдтримати справжню українську iдеологiчну партiю - Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Ця партiя обов'язково має бути в українському парламентi. «Свобода» не дозволить знищити Україну!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат