Олексій Сапронов: Альтернативи консолідації та пошуку компромісу немає

29.09.2018 16:56 ПОЛІТИКА

Керівник Закарпатського обласного осередку партії «Основа» Олексій Сапронов поділився враженнями від з’їзду партії в Києві.

— Олексію Миколайовичу, які головні враження від з’їзду?

— Враження щонайкращі. На з’їзд зібралися сотні поважних людей. Тут були представники крупного підприємництва, відомі політики, науковці та дипломати. Ми з самого початку декларували, що прагнемо об’єднати людей справи і нам це вдається.

На порядок денний було винесено рішення про затвердження нової програми партії, а також вибори кандидата від партії «Основа» на майбутніх у 2019 році виборах Президента України.

Було представлено програмний документ партії — платформу «Наша основа». Головними цілями розвитку країни партія визначила безпеку України, її економічний розвиток, використання геополітичного положення України як моста між Європою та Азією, стимулювання розвитку технологій і підвищення якості життя громадян.

Майже всі учасники з’їзду висловилися «за» участь партії «Основа» в чергових виборах Президента України, й абсолютна більшість партійців як кандидата від політичної партії «Основа» на президентських виборах бачать народного депутата України Сергія Таруту.

— У деяких ЗМІ зазначалося, що «Основа» може об’єднатися з Опозиційним блоком на виборах…

— Саме на з’їзді категорично прозвучало те, що партія «Основа» не об’єднуватиметься ні з «Опоблоком», ні з партією «За життя». Для «Основи» важливо звернути особливу увагу на всі можливі варіанти консолідації країни та українців, а не роз’єднання за географічними, релігійними чи мовними принципами. Тому нам не по дорозі з партіями, які будуть орієнтуватися на певний конкретний електорат. Ми є партією всіх українців. Тільки консолідоване суспільство зможе зрештою вивести Україну з прірви. Ми повинні шукати компроміс і об’єднувати націю.

— Чи можна брати відповідальність за виздоровлення майже безнадійно хворої держави?

— На з’їзді стало остаточно зрозуміло, що у нас є рецепти видужання держави. Ми знаємо, що робити і як робити. Головне, щоб була добра воля народу. І не даремно на з’їзді лідери партії «Основа» звернулися до підприємців не фінансувати популістів та нинішніх пройдисвітів від політики. У владі повинні бути професіонали і люди справи.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат