Між владою Ужгорода та активістами виник конфлікт навколо реконструкції набережної Незалежності

01.09.2018 20:01 ПОДІЇ

Як ми повідомляли, без будь-яких обговорень влада міста раптово представила проект реконструкції набережної. Проект невдалий і зроблений неякісно і на ньому набережна набула якогось модерністського вигляду і втратила автентичність. Активісти почали протестувати й організували збір підписів проти реконструкції набережної.

Втім, серед самих активістів також не було єдності. Одні вважали, що реконструкцію не потрібно проводити взагалі і краще ці кошти використати на інші проблеми (до речі, це неможливо, бо субвенція давалася під конкретний проект). Інші переконують, що реконструкцію потрібно робити часткову, наприклад, замінити лавиці та ліхтарі, але не чіпати бруківку, щоб не пошкодити липи.

Влада міста організувала громадські слухання з приводу реконструкції набережної, однак ефекту ці слухання не мали. До прикладу, відомий закарпатський письменник Банді Шолтес розповів, що до нього підійшов мер Богдан Андріїв і запитав, чому він проти реконструкції. Шолтес відповів, що є велика загроза пошкодження унікальних лип, а Андріїв на це сказав: «Ти хто такий, ти в своєму житті хоч щось путнє зробив?»

«З усього цього можна зробити певні висновки, — пише Василь Поляк для Prozak.info. — Влада від реконструкції не відмовиться, бо не так часто даються такі легкі кошти, як субвенція від уряду. З цих коштів буде відмито мінімум 10 % як відкат, і для влади відмовлятися від зайвих 2—3 дармових мільйонів у приватні кишені буде «нерозумним». Найбільше можна відмити на бруківці та асфальтуванні. А потім уже буде «дохід» від так званого озеленення набережної».

У четвер у мережі з’явилася петиція, яка вимагає призупинення будь-яких робіт на набережній до виконання певних умов. Однак, незважаючи на протест громадськості, у п’ятницю вранці робітники почали без жодних попереджень розбирати плитку на набережній. Під нею — коріння лип. Активісти заблокували роботи, оскільки дозвільних документів не було. На місце підійшли директор департаменту міського господарства Володимир Бабидорич та головний архітектор Олег Боршовський.

Зрештою робітники, які почали розбирати бруківку, змушені були піти, і активісти власноруч почали викладати стару плитку на місце.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат