В Ужгороді руйнують «Червену ружу»

25.08.2017 19:11 ПОДІЇ

В обласному центрі триває нахабне знищення пам’ятки архітектури місцевого значення за абсолютної бездіяльності міської влади та управління культури ОДА, констатує спільнота Save Uzhhorod у соціальній мережі Facebook.


Йдеться про будівлю колишнього готелю «Берчені» (ресторан «Червена ружа») спорудженого у 1909 році в сецесійному стилі, пам’ятка має статус архітектури місцевого значення (охоронний № 090004 (55-М), рішення ОВК від 18.06.1985 р. № 156).

У результаті надбудови мансардного поверху та облаштування вікон-люкарен пам’ятка повністю втратила свій первісний вигляд. При цьому, в порушення закону, будівництво ведеться без жодної дозвільної документації.

За інформацією спільноти Save Uzhhorod, у червні управління культури ОДА зазначало, що будівництво незаконне та створено робочу групу для вивчення ситуації. Однак за два місяці, що минули, незаконні роботи на пам’ятці не тільки не зупинено, вони активно ведуться нині, а в процесі цього нищиться історичне та культурне надбання міста.Законом України «Про охорону культурної спадщини» заборонено будь-які реконструкції на об’єктах культурної спадщини, дозволено виключно реставрацію, консервацію, ремонт тощо, а за незаконні роботи передбачена кримінальна відповідальність.

«Можливо, представникам ЗМІ варто запитати Олега Боршовського, Богдана Андріїва, а також пані Фролову та пані Зотову, в чому причина їх бездіяльності? Може, й прокуратура Закарпатської області зацікавиться ситуацією та проявить ініціативу? Якщо потрібна паперова заява — підготуємо», — констатують у спільноті Save Uzhhorod.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат