Телеканал «М-Студіо» прибрали до рук люди Роберта Бровді

ProZak.info 24.07.2017 16:54 ПОЛІТИКА

Від самого заснування телеканалу «М-Студіо» вважалося, що за ним стоїть виключно Віктор Балога. Це був його головний медійний рупор. Співзасновниками телеканалу «М-Студіо» був і двоюрідний брат Віктора Балоги Василь Петьовка. Точніше, власниками телеканалу були представники родини Балоги та Петьовки.


Якщо прослідкувати за «Вікіпедією», то останнє політичне пристанище у Василя Петьовки і досі є «Єдиний центр». Однак це не так. Наприкінці 2015 року брати посварилися і Балога вигнав Петьовку з партії. Василь Петьовка сильно не засмучувався і перейшов до фракції «Воля народу», де почувався самодостатнім політиком. Він таки відчував потребу в інформаційних ресурсах і зрозумів, що разом з дружиною має більше акцій на телеканалі «М-Студіо», ніж Балога. Про це дав зрозуміти і директорові телеканалу Володимирові Шубцю.

Володимир Шубець осмілів і телеканал почав ігнорувати Балогу. Віктор Балога був не просто незадоволений, але й дозволив собі «розпустити руки», побивши Володимира Шубця у присутності колективу телеканалу. Піднявся галас і Балога намагався згладити інцидент, мовляв, були виключно чоловічі розбірки. Але Шубець відмовився забирати заяву з поліції.

Згодом дружина Віктора Балоги Оксана Балога та ТОВ «Барва» вийшли зі співзасновників «М-Студіо». Таким чином Василь Петьовка отримав повний контроль над телеканалом.

Згодом сталися чергові зміни щодо власництва телеканалу. Згідно з даними ЄДР, дочірнім підприємством «Телерадіокомпанія Мукачево (М-студіо)» володіє ТОВ «Продюсер». Засновники останнього, за даними ЄДР, є фірма «Сорел Комодітіс С.Р.О.», яка зареєстрована у столиці Чехії Празі. Кінцевим бенефіціарним власником і ТОВ «Продюсер», і «М-студіо» вказаний громадянин Вадим Ігорович Яцківський, — повідомляє ІМІ.

Яцківський є серед засновників закарпатського «Фронту змін», який, як відомо, очолював Роберт Бровді. Яцківський та Бровді є партнерами у бізнесі. Наприклад, Вадим Яцківський є уповноваженою особою київської фірми «Грейн Трейдинг», співзасновником якої є Роберт Бровді.

Роберт Бровді тісно пов’язаний з сином судді Конституційного суду Андрієм Стрижаком-молодшим. У них є спільний бізнес. Зараз Бровді та Стрижак починають забудову в «новому» районі Ужгорода. Вони ж будують торговий центр на місці згорілого універмагу «Україна».

Дуже близьким до цієї бізнес-пари є і Василь Петьовка, який є їхнім бізнес-партнером у кількох проектах і співвласником нерухомості. І ось зараз ці троє бізнес-партнерів будуть мати у власності найбільший комерційний телеканал Закарпаття, який був заснований ще в 1994 році.

Виникає питання про те, чи залишиться біля керма телеканалу Володимир Шубець. Останнім часом по пресі з командою Бровді працювала колишній редактор газети «Закарпатська правда» Наталка Логойда і саме її сватають на директора телеканалу.

Що стосується Віктора Балоги, то йому таки важко без телеканалу. Наразі його люди вже зареєстрували свою телекомпанію і вже навіть провели кастинг на телеведучих.

Всі ці зміни в медіа-просторі Закарпаття пояснюються наближенням виборів. Політики готують собі інформаційні платформи.

Стало відомо також, що, окрім телеканалу, люди Бровді стали співзасновниками ще і трьох радіостанцій в Закарпатті: «Світ FM», «Закарпаття-FM» та «Версія-FM».

У нових співзасновниках всюди фігурує та ж таки компанія «Сорел Комодітіс С.Р.О.», що зареєстрована у Празі. Її частка у статутному фонді — 34% (73 948 грн.). Кінцевим бенефіціарним власником вказаний той-таки бізнес-партнер Роберта Бровді Вадим Ігорович Яцківський.

При цьому серед співзасновників залишилися із приблизно однаковими частками Марина Петьовка (дружина Василя Петьовки) та Володимир Шубець.

ProZak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат