Москаль судитиметься із мукачівськими депутатами через Бандеру і Шухевича

16.07.2017 17:20 ПОЛІТИКА

Нещодавно на сесії Мукачівської міськради депутати вирішили перейменувати вулиці Степану Бандері та Роману Шухевичу — відповідно на вулиці Любомира Гузара та Андрея Шептицького. Також депутати мукачівської міськради на цій таки сесії іронічно познущалися з Геннадія Москаля, назвавши в його честь «тупик».


«Враховуючи пропозиції комісії з питань збереження історичної спадщини, найменування та перейменування вулиць, встановлення пам’ятних знаків у місті Мукачево на сесії міськради вирішено присвоїти відгалуженню вулиці Трудової назву «тупик Москаля Геннадія», — йдеться в рішенні сесії.

Згодом прес-служба Москаля повідомила, що готується позов до суду.

«Розпорядження голови ОДА обов’язкове до виконання по всій території області й може бути скасоване тільки Президентом України або Окружним адміністративним судом, — заявляє Геннадій Москаль. — Тому перейменування вулиць у рамках декомунізації залишається чинним. В Мукачеві й далі офіційно є вулиці Героїв України Романа Шухевича й Степана Бандери, які внесені в Єдині інформаційні системи України. А тій цинічній зневазі, яку Мукачівська мерія постійно демонструє щодо національних героїв, котрі поклали життя за Україну, дадуть оцінку і прості громадяни по всій Україні, і суд».

«У Комітеті з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Верховної Ради України вже є матеріали про розпуск Мукачівської міськради за невиконання рішення суду (у зв’язку з відмовою фінансувати заклади профтехосвіти в 2016 році). Регулярними ігноруваннями й порушеннями законів Мукачівська міськрада знову відкриває пряму дорогу до дострокового припинення повноважень», — вказано у повідомленні прес-служби ОДА.

Також Москаль подає персональний позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти Мукачівської міськради.

«У цьому сенсі я не маю нічого проти увічнення свого імені в Мукачеві, оскільки працював на найвідповідальніших ділянках державного будівництва на відміну від клану Балог, який в цей час грабував Закарпаття й Україну. Однак у статті 3 Закону про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій є пункт 2, який звучить так: «Юридичним особам та об’єктам права власності ім’я фізичної особи присвоюється лише після її смерті, — каже голова ОДА. — Відповім депутатам так, як відповідав наприкінці 90-х бандитам у Криму: «У мене з вами розбіжності тільки щодо земельного питання — ви мене бачите в гробу, а я — вас!» Однак риторика це одне, а офіційне рішення міськради — зовсім інше. Те, що воно буде скасоване, як таке, що грубо порушує закон, немає жодних сумнівів. Мукачівська міськрада з тріском програє ще один суд, який вкотре покаже, що це не солідний орган місцевого самоврядування, а дешевий балаган, який поняття не має, що таке управління територією й не розбирається в законодавстві.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат