Чому Балоги не голосували за додаткові мільйони з митних зборів на ремонт доріг?

25.12.2016 14:41 ПОЛІТИКА

Епопея з включенням Закарпаття в урядовий експеримент щодо залучення частини коштів із надлишкових митних зборів на ремонт доріг закінчилася прийняттям відповідних змін у законодавство.


Відповідно до Закону України від 03.09.2015 № 666-VIII у прикордонних областях (Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій) із 1 вересня 2015 року до 1 січня 2017 року запроваджено експеримент із фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення. Тобто в експеримент були включені всі прикордонні області, крім Закарпатської.

На період проведення експерименту для реалізації зазначених заходів до спеціальних фондів обласних бюджетів спрямовуються 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних надходжень митних платежів. Це мито, акцизний податок із ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції), податок на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів (продукції), що справляються під час митного оформлення товарів на територіях зазначених областей.

Закарпатська обласна влада порахувала, що враховуючи різницю між плановими та фактичними показниками надходження митних платежів, які справляються під час митного оформлення товарів на території області, за перше півріччя 2016 року до бюджету Закарпаття могло надійти 65 млн. гривень, які були би спрямовані виключно на ремонт та обслуговування доріг. Але не надійшли через те, що нас проігнорував Київ.

Згодом було розроблено зміни в законодавство, щоб продовжити експеримент до 2019 року і включити в перелік областей і Закарпаття. Верховна Рада не проголосувала за це в першому читанні (проголосували всього 209 депутатів із 226 необхідних). А цього вівторка відбулося остаточне голосування і зміни пройшли. При цьому, як і попередній раз, чомусь не голосували депутати від Закарпаття з прізвищем Балога.

Це обурило голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, який із цього приводу написав:

«За підсумками вчорашнього голосування Закарпаття все-таки включили в дорожній експеримент — за це проголосувала більшість депутатів, При цьому з нардепів, що представляють Закарпаття, за законопроект проголосували всі крім трьох Балог. Віктор хоч і сидів у сесійній залі, але утримався, а Іван із Павлом навіть не прийшли. Хочу нагадати, що клан Балог десятиліття панував на Закарпатті, мав тут необмежену владу, доступ до фінансових ресурсів, але не зробив для закарпатських доріг нічого! Тепер мені доводиться вибивати кошти замість цих «патрійотів» і піднімати Закарпаття, яке вони довели до ручки. Жодної користі для області від цього сімейно-фінансового клану немає, все, на що вони спроможні, це вкрасти для себе об’єкти на кшталт «Синяка», військових містечок у центрі Мукачева чи Мукачівського аеродрому, з якого обіцяли зробити міжнародний аеропорт. Якщо Балоги не голосують за додаткові фінансові надходження для ремонту доріг на Закарпатті, хай відкривають у Мукачеві обіцяний міжнародний аеропорт і літають сюди на «Боїнгах»!»

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат