Що хотіли словацькі засновники «ГЕМО МЕДИКИ»?

23.12.2016 14:07 ПОДІЇ

Словацькі засновники «ГЕМО МЕДИКИ» пояснювали, чому віддали перевагу мешканцеві Луганська перед ужгородцем, і переконували, що чинили все легально.


Ми розповідали про те, що в Ужгороді в дивний спосіб відбулася заміна директора клініки «ГЕМО МЕДИКА». Прибув мешканець Луганська, а з ним адвокат із паспортом громадянина Росії, під’їхав мікроавтобус із житомирською реєстрацією, в якому сиділи міцні хлопці, й цей лугансько-російський тандем оголосив себе новим керівництвом.

Ще й папірці показували, що все в них як годиться, збори проведені й екс-директор Тарас Воротняк у курсі справ.

Насправді ж ужгородський директор у курсі не був і нічого не підписував. Збори взагалі чомусь проводили в Києві, а не Ужгороді. Тобто хтось підписався за нього, а нотаріуси київські з якогось дива все «узаконили».

Звичайно, що цілком логічно було на місці Воротняка подати до суду, бо сам механізм заміни керівництва був явно рейдерським.

І ось зараз словацькі засновники «ГЕМО МЕДИКИ» провели в Ужгороді прес-конференцію, на якій намагалися пояснити, що рейдерського захоплення клініки не було. Словаки Людовіт Чернак та Густав Гулік переконували, що є мажоритарними власниками (80 % акцій), тому самі вирішуватимуть, хто повинен керувати. Вони довіряють мешканцеві Луганська, якого посадили директором, а про російського адвоката не хотіли нічого коментувати, посилаючись ледь не на глобалізацію.

Збоку це виглядало доволі дивно і будь-який ужгородець, який себе поважає, міг би обуритися такій поведінці словацьких співзасновників. Тим більше, що вони самі зізналися, що справи щодо зміни директора перебувають у суді й вони чудово знають, що є кримінальне провадження стосовно підробки підпису Тараса Воротняка. Тим не менше, це не заважало словакам заявляти, що заміна директора була законною.

До речі, на прес-конференцію прийшов і сам Тарас Воротняк, який надав журналістам інформацію про суть справи. Все не так просто, як розповідали словацькі засновники, і в документах Воротняка спростовуються пафосні заяви словаків про інвестиції, бо насправді ці «інвестиції» виявилися звичайними договорами кредитування, лізингу та купівлі-продажу між українськими компаніями та словацькою стороною, які передбачають грошову оплату саме українською стороною.

Окрім того, в наданих Воротняком поясненнях були висвітлені схеми, які тягнуть на кримінал. Україна зараз дуже потребує закордонні інвестиції, але чи такою ціною? Чи ми все-таки повинні себе якось поважати?

Ужгородці знають Тараса Воротняка, бо він є відомим активістом і благодійником. Це з його ініціативи та підтримки в Ужгороді вперше з таким розмахом відбулася незабутня акція «Ніч у музеї». Це з його ініціативи було проведено громадську акцію з порятунку дитячої залізниці. Це він організував дитяче свято, яке ввійшло до Книги рекордів України. Тому ужгородцям важко зрозуміти дії словаків, які вирішили якось дивно замінити нашого земляка на мешканця Луганська. Чекаємо рішення судів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат