Москаль свариться   з Балогами через ПТУ

06.02.2016 11:31 ПОЛІТИКА

Тема фінансування профтех­освіти загострила стосунки між головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем та кланом Балог. Нагадаємо, що в держбюджеті України було передбачено, що професійно-технічні училища повинні фінансуватися з місцевих бюджетів. Це велике навантаження на бюджети і влада Мукачева відмовилася фінансувати ПТУ.


В інтерв’ю «Главкому» мер Мукачева Андрій Балога розповів, що депутати міської ради в бюджеті на 2016 рік не передбачили фінансування ПТУ.

На демарш Балоги та влади Мукачева прореагувала Закарпатська ОДА.

«Мукачівська міська рада відмовляється виконувати Закон «Про   Держбюджет України на 2016 рік» у частині фінансування професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ). У результаті 486 працівників розташованих у місті трьох ПТНЗ не отримали в січні зарплату, а 1904 учні — стипендію», — повідомляє Закарпатська ОДА.

У повідомленні ОДА був і коментар голови ОДА Геннадія Москаля:

«Ужгород, Хуст і Берегово виділили кошти, у їхніх ПТНЗ немає проблем — діти отримують стипендію, працівники зарплату. Проблеми тільки в Мукачеві, яке не хоче фінансувати професійно-технічні заклади. Хоча необхідні гроші в Мукачеві є, вільний залишок коштів міського бюджету на початок 2016 року становив 48,9 мільйона гривень, тоді як на утримання трьох ПТНЗ необхідно 36,8 мільйона на рік».

Голова ОДА подав позов до суду з проханням зобов’язати Мукачівську міськраду виконати Закон про «Держбюджет України на 2016 рік» у частині фінансування професійно-технічних навчальних закладів.

А в четвер Москаль здійснив робочу поїздку до Мукачева, зустрівся з викладачами та студентами ПТУ і був доволі грізним щодо влади Балог.

Реакція Балог була трошки несподіваною Того ж дня «Єдиний центр» Балоги просто розповсюдив заяву, в якій вказав, що проблема з фінансуванням ПТУ є важкою і велика подяка Верховній Раді, яка прийняла рішення про надання субсидій із фінансування ПТУ.

А вже в четвер ЗМІ Балоги написали радісну новину, що суд не прийняв заяву Москаля через неправильне оформлення, а заодно повідомили, що тема ПТУ вже не актуальна, бо Верховна Рада ухвалила рішення і надалі фінансувати ПТУ з держбюджету.

Таким чином, тема ПТУ в протистоянні Москаля та Балог вичерпалася. Хоча... Субвенцій може не вистачити, а Балоги зайвої копійки з міського бюджету на ПТУ не дадуть.

Коментарі :


06.02.2016 18:07 вчитель пту

ПТУ требало давно віновити, а не пороздавали наліво на право бабло із бюджета, головное, што меру зарплату пудняли, премію. Муніципальну поліцію сволочну розширяють до 20 чоловіків   2 млн грн., за що? Утримувати на шиях мукачівців неробів?   на всякі прибамбаси гроші порозділяли своїм правохоронцям 150 тис, аще на аеродром, а він десь є? аще ректорка МДУ собі урвала 1.200млн, сама для себе Програму допомоги написала, кудивиться МОН? на якісь костюми не понятно які півлімона, прокурорам, сбуушникам тисячі не знати на што, дерибанять позашкольну освіту, дом русинов іще недобрали, бударі в 11 школі ще не поміняли.
Ліпше на місці станції юних техніків на вул..Ужгородській , де є станки, устаткування зробити нормальне ПТУ, а не дати Балогам вкрасти законно чергову   будівлю в 2 поверхи. А ще ліпше розогнати продажний універ мду, де 300 студенті всього поступило, провал вступної компанії, ліпше на базі ммду зробити теж ПТУ,Більше хосна буде і дітяи із сіл, сиротам будуть нормальні умов.
Це файна ідея!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат