Ялинка, що прикрашає площу Народну, росла на висоті понад 800 метрів!

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 16.12.2016 17:38 ПОДІЇ

Головну новорічну ялинку області зрубали в п’ятницю 9 грудня в ДП «Ясінянське ЛМГ». Її завантажили в спеціальну фуру, і вже у неділю 10 грудня дерево опинилося в Ужгороді.


Раніше дерево планували зрубати у Рахівському лісодослідному господарстві, але в останній момент захисники лісу все-таки вирішили зрубати Різдвяну красуню саме в Ясінях, бо вона за віком старша. Екологія Закарпаття понад усе!

Директор Ясінянського лісомисливгоспу Василь Теличук особисто керував процесом: «Це добра традиція у середині грудня обирати в одному з гірських районів краю головну новорічну ялинку області. Зелена красуня, яка засяє на площі Народній, одна з найкрасивіших. Росла вона на висоті понад 800 метрів над рівнем моря. Минулоріч ялинка також була з нашого лісомисливгоспу».

За словами начальника охорони, захисту лісу та внутрішнього аудиту Закарпатського лісомисливгоспу Івана Палінкаша, головну ялинку області вибирали з 6 претенденток.

«Відбір проходив за жорсткими nараметрами: висота не менше 18 метрів, діаметр на висоті грудей повинен становити щонайменше 40 см, правильна пірамідальна форма, адже ялинка з усіх боків повинна виглядати однаково», — пояснив він.

Після Новорічно-Різдвяних свят ялинка піде на глибоку переробку, адже з її деревини можна виробити якісні меблі або іграшки для малечі. Дерево має 20 метрів заввишки та 85 років. Діаметр стовбура рослини — 0,5 метра, розмах нижніх гілок — 8 метрів. І пахне вона неймовірно.

Окрім того зрубали ще одну ялинку, яка прикрашатиме атріум Закарпатської ОДА. Вона має висоту близько 9 м.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат