Революція переноситься

18.11.2016 16:00 ПОЛІТИКА

Яка влада — така і опозиція.


Такі вже у нас політики. Одні дармоїди сидять при владі, інші дармоїди лише думають про те, як зайняти їхнє місце. Бо ще трошки залишилося невкраденого… Для тих, хто прагне до корита, все гарно сходилося — владні чиновники оприлюднили декларації і народ побачив, що ці упирі гарно жирують. У той же час людям принесли перші комунальні платіжки за тепло з не підйомними цифрами. За логікою, мав би бути соціальний вибух.

Штаби тих, хто хоче собі влади, оперативно почали планувати революцію: активно друкувалася символіка, приймалися бригадири для скупки маргіналів для масовки, лояльна до них преса почала потужну інформаційну кампанію проти Порошенка та уряду.

Влада промоніторила ситуацію і почала кампанію у відповідь. Для початку оприлюднили сурову казку «Шатун» про злих російських кремлінів, які запланували по всій Україні різні акції, щоб розхитати ситуацію і поставити керувати в неньці свою приватну владу. Коли зрозуміли, що в казки вже мало хто вірить, то тишком-нишком почали домовлятися з опозиційними штрейкбрехерами.  

Із усієї цієї метушні зрештою вийшов пшик. Бо як владі нашій пороблено, так і опозиція з лайна ліплена. Так звані опозиціонери для чогось купленим для акції маргіналам всучили в руки прапори партійні. І відповідно все вже було схоже не на соціальний бунт невдоволених владою українців, а на партійну конференцію на свіжому повітрі. Після цього цирку профспілки «відмінили» і свою «революцію».

Але у всій цій історії було кілька цікавих моментів.

По-перше, одна з акцій була біля стін будівлі Нацбанку. Серед банальних популістських вимог про долар за 8 гривень і «Гонтареву у відставку!» була вимога повернення банківських заборгованостей вкладникам банку «Михайлівський». Фінансово неграмотні у масі своїй громадяни України вірили дурним рекламам про банківські відсотки з депозитів, понесли гроші до «Михайлівського» і навіть не читали, що там підписували. Банк гроші народні зібрав і перевів у офшори на приватні рахунки. Люди кинулися за грошима, а там — дуля з маком. Більше того, в паперах, які ці люди підписали, мало не написано «Лоху — лохове».

Тим не менше, влада бере і ухвалює закон, яким усім вкладникам їхні гроші повернуть. Але ці гроші будуть не від банку, а з бюджету. Тобто, з лохами розрахуються грішми, які заберуть у народу. Сума по «Михайлівському» — 1,2 мільярда гривень.

Ще один момент, який відбувався паралельно з так званою «революцією», яку недоопозиціонери чомусь назвали «Майдан-3». Переслідування одного з гаманців Опозиційного блоку олігарха Вадима Новинського. Його притиснули, написали кілька кримінальних справ і пообіцяли посадити. А потім з якогось дива профільний комітет заблокував зняття недоторканності з Новинського, а відразу після цього організатори «революції» оголосили, що акції, які анонсувалися як безстрокові, припиняються.

Ну і третій момент. Так звані опозиціонери в парламенті зібрали фактично необхідну кількість підписів за імпічмент президента Порошенка. Але раптом найбільший критик президента радикал Ляшко передумав відставляти Порошенка. Мовляв, не на часі. А ще перед тим Ляшко на камери двічі отримав по писку від опозиціонера Вадима Бойка на погоджувальному засіданні Верховної Ради. І все відбувалося занадто показово. Як у кіно.

У всіх цих трьох історіях є очевидними певні торги. Не так політичні, як справжні торги. «Михайлівський» з награбованого міг відсипати владі за ухвалений закон. Новинський міг відсипати владі за збереження недоторканності й заодно пригальмувати акції протесту. А влада у свою чергу відсипала Ляшку за відкликання підпису під імпічментом.

Вони там нагорі щось один одному відсипають. А люди мовчать. Мовчання народу має кілька причин. По-перше, народ втомився від революцій і багато хто просто плюнув і змирився. По-друге, нема лідерів, яким можна довіряти і йти на барикади. По-третє, частина людей зазомбована застереженнями про «руку Кремля» чи «ногу Держдепу». Інформаційні потоки настільки потужні, що фокус розмитий. А самостійно ця нація не навчена аналізувати.

Із усієї цієї історії є величезний сум за тими, хто не витримав політичну бидлоту з її жадібністю. Сум за тими, хто йшов у цю владу з іскрою в очах і бажанням працювати, а зрештою був витіснений системою, яка сформована з корупціонерів та міліцейщини.   І коли хтось каже, що у цієї країни немає перспектив і пакує валізи, то він таки багато в чому має рацію. На жаль, в України буде шанс лише ще через одне покоління. Покоління тих, хто не вакцинований совком.

ProZak.info

***

КОМЕНТАР
Сергій Ратушняк про актуальне

Відомий політик Сергій Ратушняк на своїй сторінці у Facebook написав саркастичний коментар щодо останніх подій в Україні.

Не знаю, як вам, вельмишановні ФБ-френди, а мені сподобалася операція Порошенка «Шатун».

Судіть самі. Акціонери банку «Михайлівський» у зговорі з бухгалтером Гонтаревою (читай — Порошенко) приймають 1,4 млрд. грн. від громадян, але не на депозит, а прямо крадуть їх на користь третьої ОСОБИ — сліпий траст — офшор рошен. Гроші ділять. Соціальна напруга росте. Закон уже рік лежить у параші Порошенка— тобто в Парубія. Потім стало зрозуміло, що бунт тільки наростатиме і цим скористаються інші пройдисвіти від політики. Юлі, Олежики з вилами і без, шеф Медведчук, Льовочкін, інші. САМІ виганяють натовп, роздмухують у ЗМІ — і тут же, в ургентному пожежному порядку   ухвалюють той самий ЗАКОН з параші! Яким ми, держава, своїми податками ПОВЕРНЕМО З БЮДЖЕТУ вкрадені в громадян 1,2 млрд. грн. Із яких також буде оголошено 20 % відкату за повернення. КРАСА? Звісно!

А де ж злодії і кошти, спитаєте ви. Все там же. АП, КМУ, ВРУ, ГПУ, МВС, СБУ, що від «розводняка» «Революції гідності» отримали штурвал і корито антинародного злочинця Януковича, доповнивши і розвинувши його бандитські схеми. Що неминуче призведе до крові голодних і обікрадених до нитки.

Ледь не забув. Комусь там слава і смерть ворогам! Хай живе ШАТУН-РОШЕН! 1,2 млрд. заробити за день — це вам не по майданах скакати і в окопах повзати».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат