Прокурор Гаврилюк: про кадрові зміни, земельні позови, лісові розслідування і «пересічників»

11.11.2016 18:06 ПОДІЇ

У четвер відбулася перша прес-конференція прокурора Закарпатської області Володимира Гаврилюка.

Він акцентував, що генпрокурор Юрій Луценко розставив перед ним акценти роботи: лісова тематика, земельні відносини, протидія корупції та передовсім — «риболовля» (виявлення організаторів корупційних діянь).

Луценко також ставив задачу розібратися з питанням законності продажу та реконструкції історичної пам’ятки місцевого значення «Корона», відтак у справі «Корони» наразі відкрито 4 кримінальні провадження.

Робота стартувала з кадрових змін.

«Ми почали з певних кадрових перестановок і призначень. Призначені два нові заступники, котрі не працювали у прокуратурі області, й один колишній начальник відділу, реорганізовано два управління», — сказав Гаврилюк.

Стосовно питання землі, то прокурор повідомив, що протягом року прокуратура зареєструвала 21 кримінальне провадження щодо незаконних земельних оборудок, 40 позовів заявлено до суду.

Гаврилюк також відповідав на запитання щодо лісових порушень. У 2016 році прокуратура порушила близько 280 проваджень щодо лісових порушень. За його словами, переважна більшість справ стосуються незаконних рубок. Гаврилюк додав, що наразі 12 проваджень про лісові порушення скеровані до суду.

До слова, прокурор зазначив, що для розслідування лісових порушень можна залучати фа­хівців із Ужгородського Національного університету. Гаврилюк відзначив, що наразі є дефіцит спеціалістів для проведення екологічних експертиз.

Йшлося і про «пересічників». Володимир Гаврилюк висловився, що активісти мають проводити свої акції в інших місцях, а КПП «Ужгород» не те місце, де ці люди мали би висловлювати свою думку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат