Подробиці рейдерського захоплення клініки «ГЕМО МЕДИКА» в Ужгороді

28.10.2016 17:00 ПОДІЇ

Директор компанії «ГЕМО МЕДИКА Україна» Тарас Воротняк на прес-конференції розповів про подробиці рейдерського захоплення клініки.


Зі слів Воротняка, рейдери слідкували за ним і використали момент, коли він був у відрядженні в Києві на виставці медичного обладнання.

20 жовтня близько 12-ї години Тарас Воротняк отримав телефонний дзвінок з Ужгорода, що в клініці перебувають люди, які показали документи про зміну керівника клініки. Як виявилося зі слів юриста клініки, ці люди показали документи, що на зборах засновників Тараса Воротняка було усунено, а на його місце призначено громадянина зі столиці невизнаної республіки «ЛНР» із міста Луганська. З ним перебував адвокат, який за паспортом був громадянином Росії. До клініки також під’їхав мікроавтобус із номерами Житомирської області, в якому сиділи озброєні люди.

Зі слів Воротняка, згідно з законодавством він повинен був отримати повідомлення про збори не пізніше, ніж за місяць. Натомість нічого подібного не отримував, на зборах його не було, документи фіктивні й навіть печатка підроблена. Більше того, всі ці «зміни керівництва» на паперах були затверджені не в Ужгороді, за місцем реєстрації підприємства, а київським нотаріусом.

Наразі клініка опечатана і не може обслуговувати клієнтів. Відкрито кримінальне провадження щодо фальсифікації документів і спроби рейдерського захоплення.

Щодо причини захоплення клініки, то Тарас Воротняк не має інформації, але здогадується, що, швидше за все, словацькі засновники, які мають 80 % власності, могли це зробити як певну кару за «неслухняність». Справа в тому, що одна зі структур «ГЕМО МЕДИКИ» — «ГЕМО МЕДИКА Solutions» — має контрактні зобов’язання перед компанією «ГЕМО МЕДИКА Сервіс» щодо обслуговування обладнання компанії «Сіменс».

«З початку року «ГЕМО МЕДИКА Solutions» не могла нормально функціонувати, оскільки перед нами не виконувалися фінансові зобов’язання і нам не перераховували кошти. Протягом 10 місяців ми не отримували кошти, що призвело по суті до банкрутства компанії «ГЕМО МЕДИКА Solutions». 1 жовтня ми подали позов до суду на компанію «ГЕМО МЕДИКА Сервіс» щодо невиконання зобов’язань перед «ГЕМО МЕДИКА Solutions», — розповів Воротняк. Можливо, саме це могло розізлити словацьких засновників.

Наразі Тарас Воротняк намагається вирішити проблему виключно у правовому полі. Він сподівається, що правоохоронні органи зможуть провести розслідування з приводу рейдерського захоплення клініки і встановити, яким чином були проведені фіктивні збори та виготовлені фіктивні документи.

Тарас Воротняк сказав, що про рейдерство говориться багато і ми сприймаємо це як явище, яке може бути будь-де, але не в нас у Закарпатті. Як виявилося, це ганебне явище торкнулося і нашої області. І прикро, що від нього страждає така важлива галузь, як медицина.

У ситуацію повинна втрутитися і закарпатська влада. Адже тільки в ужгородській клініці працюють понад 70 чоловік і зарплатний фонд становить близько півміль­йона гривень на місяць. Це великий платник податків, тому влада повинна активно реагувати і вивести ЛНРівських та російських аферистів на чисту воду.

Додамо також, що Тарас Воротняк ніколи не був у політиці. У нього не могло бути політичних ворогів. Він був ініціатором кількох креативних благодійних проектів. Зокрема, з його ініціативи та фінансування в одному з дитячих садочків Ужгорода було встановлено художні казкові ворота, виготовлені майстрами-ковалями. Також саме з ініціативи Тараса Воротняка в Ужгороді було проведено акцію, яка мала привернути увагу до проблем дитячої залізниці. Тоді ужгородські дітки на площі Фенцика зібрали найдовшу модельну залізницю в Україні й це було зафіксовано у Книзі рекордів України.


НА ФОТО: Тарас Воротняк отримує відзнаку за найдовшу модельну залізницю в Україні, що було зафіксовано в Книзі рекордів України.

ТЕГИ : ГЕМО МЕДИКА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат