Виконком дозволив звести посеред історичного Корзо терасу площею 40 кв. м

admin 06.08.2016 07:38 ПОДІЇ

Цього тижня ужгородці були здивовані й обурені тим, що в історичному місці, посеред вул. Корзо раптом почали зводити об’ємну споруду. Мало того, що вона з’явилася «не в тому місці», вона величезна, а ще під її встановлення попсували бруківку.

Проте, як з’ясувалося, поява споруди «законна», дозвіл на неї у власників є.
27 червня виконавчий комітет Ужгородської міськради своїм рішенням № 236 дозволив Володимирові Б. звести терасу на 26 посадкових місць площею 40 кв. м на вул. Корзо, 17 у центральній зоні. Оскільки раніше виконком заборонив розміщення в історичному центрі Ужгорода каво-машини, ужгородці не розуміють такої «принципової» позиції влади та її «послідовності» щодо даного питання.
У середу ужгородці вирішили зібратися під мерією і протестувати проти облаштування тераси на Корзо. Тим паче, що заступник міського голови сказав: якщо ця «дивовижна споруда» заважає містянам, то її приберуть.
Вночі з 3 на 4 липня до несприйнятої переважною більшістю містян МАФи, коло якої вже встигли з’явитися зелені насадження у дерев’яних піддонах, приставили навіть охоронця. Очевидно, що не безпідставно, бо обурення ужгородців упродовж середи тільки наростало.
У своїх висловлюваннях вони переважно дотримувалася певної коректності, однак гострі слова були в більшості користувачів соціальних мереж. Терасу (чи то пак МАФу) називали «непорозумінням», «одороблом», «крадіжкою особистого простору в кожного ужгородця і туриста»   тощо. Претензії містян стосувалися розміщення тераси «на піввулиці на її розі з постійним пішохідним потоком», ужгородці іронічно перепитували: «далі — 2-й поверх?..», а також резюмували: «бабло засліпило очі» та запевняли: «ніколи не сяду на цій терасі принципово!».
Увечері 3 липня на ситуацію відреагували в мерії, через Facebook пообіцявши втрутитися і навіть скликати позачергову сесію, аби ще раз переглянути питання законності щодо надання дозволу, а також відповідності його реалізації.
У четвер ужгородці зібралися біля мерії, як і планували, щоправда, прийшло до півсотні осіб.
Ініціатор зібрання Павло Вереш розповів, що виконком дав дозвіл на облаштування літньої тераси, натомість там виріс уже повноцінний павільйон. На його переконання, така конструкція доцільна десь на околиці міста, до прикладу. Тераса порушує більшість встановлених норм. Так можна дійти до абсурду, якщо підприємцям роздавати такі дозволи, справа і зліва перекрити таким чином Корзо і хай люди ходять через Пасаж, а потім орендарі з Пасажу повідкривають там собі тераси...
До ужгородців, які зібралися під мерією, звернувся перший заступник міського голови й запевнив у своїй підтримці скликання позачергової сесії та готовності вести діалог з ініціативною групою ужгородців щодо питання «Фабрики Другетів».
Поки громадськість обурювалася, а позачергова сесія планувалася, терасу-МАФу посеред білого дня так само, як і вночі, пильнував правоохоронець...
Ужгородський ресторатор та власник тераси Роберт Левицький заявив, що «весь цей ажіотаж викликаний штучно і не має під собою якогось підгрунтя». На його переконання, Корзо на даний момент не є привабливим місцем для відпочинку. «Це є суто транзитна вулиця, якихось якорів, які би нас, ужгородців, і туристів приваблювали на це місце, немає», а «Один із факторів, які можуть додати активності цьому місту — це тераси», вважає він. Під час прес-конференції ресторатор запевнив, що на зиму тераса на вулиці не залишиться. «Я вклав гроші в цю терасу, закупив меблі... Це повинні бути мої ризики? Якщо депутати скинуться або міська рада поверне мені ці гроші, то можна говорити про реакцію на спротив громади», сказав він.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат